Feiten op een rij

  • Capaciteit: 30 MW

  • Oppervlakte: ongeveer 24 hectare

  • Ruim 55 duizend zonnepanelen

  • 16.7k ton CO2-besparing per jaar

Bouw Shell-zonnepark Sas van Gent-Zuid binnenkort van start

Eind maart begint Shell met het bouwen van het zonnepark Sas van Gent-Zuid. Het zonnepark Sas van Gent-Zuid verrijst op een voormalig industrieel terrein: de vloeivelden van de vroegere suikerfabriek van CSM. 

Lees meer

Vragen en antwoorden

Virtuele informatiebijeenkomst Shell en gemeente Terneuzen, 11 maart 2021

In deze PDF vindt u alle antwoorden op de vragen die zijn gesteld voorafgaand, tijdens en naar aanleiding van de virtuele informatiebijeenkomst van 11 maart 2021.

Heeft u vragen en wilt u op de hoogte blijven?

Stel uw vraag via het onderstaande contactformulier. Wilt u op de hoogte blijven van het project? Meldt u zich dan hieronder aan voor de nieuwsbrief.

Zon

Meer Shell

De nieuwe energiekaart

Shell is groot in olie en gas. Maar op steeds meer plekken in Nederland werken we aan schonere energie. Benieuwd wat Shell in uw buurt of regio doet? Bekijk onze stapjes én stappen in de Nederlandse energietransitie. 

Zon

Shell investeert op verschillende manieren in zonne-energie in Nederland. Zo ontwikkelen en beheren wij zonneparken en zoeken wij samenwerkingsverbanden met andere zonne-energie ontwikkelaars.

Zonnepark Moerdijk

In de zomer van 2018 startte Shell met de bouw van een zonnepark op het chemiecomplex Shell Moerdijk. Het betreft één van de grootste zonneparken van Nederland.