Feiten op een rij

  • Capaciteit: 30 MW

  • Oppervlakte: ongeveer 24 hectare

  • Ruim 55 duizend zonnepanelen

  • 16.7k ton CO2-besparing per jaar

Bouw Shell-zonnepark Sas van Gent-Zuid binnenkort van start

Eind maart begint Shell met het bouwen van het zonnepark Sas van Gent-Zuid. Het zonnepark Sas van Gent-Zuid verrijst op een voormalig industrieel terrein: de vloeivelden van de vroegere suikerfabriek van CSM. 

Lees meer

Virtuele informatiebijeenkomst

Datum: 11 maart 2021
Tijd: 19:00-20:00 uur
Locatie: Online via Microsoft Teams

Graag betrekken wij u bij de bouw van het zonnepark. Tijdens de interactieve, virtuele informatiebijeenkomst zal Shell u samen met wethouder Ben van Assche van de gemeente Terneuzen te woord staan om vragen te beantwoorden en eventuele zorgen te bespreken. Tijdens de bijeenkomst zal ook besproken worden waarom het zonnepark van belang is voor de lokale en de Nederlandse energietransitie, hoe het project wordt uitgevoerd en hoe wij een verkeersplan voor het bouwverkeer hebben opgesteld. Vanwege de huidige corona-situatie vindt evenement online plaats.

Aanmelden kan via het formulier onderaan deze pagina.

Aanmelden of vragen?

Aanmelden voor de virtuele informatiebijeenkomst kan via het onderstaande formulier. U kunt ook alvast uw vragen over het zonnepark stellen via het onderstaande formulier. Wij zorgen ervoor dat deze aan bod komen tijdens de informatiebijeen­komst. Na de bijeenkomst zullen de antwoorden op alle gestelde vragen ook op deze pagina terug te vinden zijn.

Zon

Meer Shell

De nieuwe energiekaart

Op weg naar schonere energie. Benieuwd wat Shell in uw buurt doet? Bekijk onze stappen in de Nederlands energietransitie.

Zon

Shell investeert op verschillende manieren in zonne-energie in Nederland. Zo ontwikkelen en beheren wij zonneparken en zoeken wij samenwerkingsverbanden met andere zonne-energie ontwikkelaars.

Zonnepark Moerdijk

In de zomer van 2018 startte Shell met de bouw van een zonnepark op het chemiecomplex Shell Moerdijk. Het betreft één van de grootste zonneparken van Nederland.