Mens die hoofdtelefoons draagt die camera bekijken

Prijsrisico van bitumen

Eigenaren van wegen en andere belangrijke afnemers van bitumen eisen niet alleen betere productprestaties en een langere levensduur, maar ook beter voorspelbare kosten. Schommelingen in de prijzen van bitumen kunnen een grote invloed hebben op de winstgevendheid en cash flow van projecten.

Factoren die van invloed zijn op de bitumenprijs

Bitumenprijzen worden beïnvloed door dezelfde factoren als die voor wereldwijde oliemarkten, zoals belangrijke geopolitieke gebeurtenissen. Bitumenprijzen worden echter het sterkst beïnvloed door andere factoren, zoals de regionale beschikbaarheid van het product, de opslagcapaciteit, transportkosten en wisselkoersen. De afgelopen jaren hebben deze factoren geleid tot aanzienlijke prijsschommelingen.

Gevolgen voor uw bedrijf

Of schommelingen in de bitumenprijs gevolgen hebben voor uw bedrijf hangt af van de mate waarin u prijsveranderingen aan opdrachtgevers kunt doorberekenen, wat weer afhangt van hun eisen.
Als uw inkoopafspraken voor bitumen niet aansluiten bij uw contract met de opdrachtgever, kan budgetbeheer een lastige opgave zijn.

Inzicht in uw risico's

Problemen in budgetbeheer omdat u prijswijzigingen slechts in beperkte mate aan opdrachtgevers kunt doorberekenen, kunnen een aanzienlijk risico vormen voor de winstgevendheid van uw bedrijfsactiviteiten. Bij Shell zijn we van oordeel dat de gezondheid van het bedrijf van onze klant cruciaal is voor het opbouwen van bestendige relatie. Onze toegewijde accountmanagers staan voor u klaar om de risico's die verbonden zijn aan de bitumenprijs te inventariseren en samen met u maatwerkoplossingen te vinden om deze risico's te beheersen. Dit is een belangrijk onderdeel van de manier waarop wij zaken doen met onze klanten.

Onze oplossingen

Shell is de grootste leverancier van bitumen ter wereld met een ervaren verkoopteam. Ook zijn wij een van de grootste handelaren in koolwaterstoffen ter wereld. Door deze schaal en deskundigheid kunnen wij een reeks prijsmechanismen aanbieden die bij uw commerciële behoeften aansluiten.

Dit kan u helpen om uw winstgevendheid op peil te houden en kasstromen te stabiliseren omdat wij bescherming bieden tegen prijsschommelingen of een beter voorspelbare prijs kunnen bieden. Neem vandaag nog contact op met een vertegenwoordiger van Shell om te bespreken hoe wij u van dienst kunnen zijn.

De situatie met betrekking tot bitumen Risk

Een veranderend landschap

Bitumen maakt gemiddeld 5% van de hoeveelheid en 33% – 50% van de kosten uit van een asfaltmengsel en blijft een belangrijke grondstof. Toch verandert het aanbodlandschap van bitumen in snel tempo en wordt het steeds grilliger. Tot voor kort produceerden vrijwel alle olieraffinaderijen bitumen. De nieuwe generatie zeer complexe raffinaderijen is echter flexibel genoeg om de productie van bitumen stop te zetten, afhankelijk van de beschikbaarheid van ruwe olie en de waarde die het eindproduct oplevert.

Als gevolg hiervan is een constant aanbod van bitumen niet langer vanzelfsprekend. Ook de bedrijfsomgeving verandert sterk omdat projectbeheerders contracten afsluiten voor de langere termijn met een krapper budget, kortere tijdschema's en eisen betreffende de leveringszekerheid.

Bedrijfscontinuïteit

Verstoringen in de levering vormen een groot probleem voor de bedrijfscontinuïteit en kunnen aanzienlijke vertragingen tot gevolg hebben. Deze verstoringen kunnen worden veroorzaakt door product tekorten of een wisselende kwaliteit, en resulteren mogelijk in kostenoverschrijdingen, boetes of zelfs reputatieschade voor uw organisatie. Met ons wereldwijde bereik, uitgebreide toeleveringsnetwerk en strenge procedures voor kwaliteitscontrole kunnen onze klanten erop vertrouwen dat Shell deze risico's helpt te beperken en oplossingen biedt om de bedrijfscontinuïteit veilig te stellen.

Constante productkwaliteit

De strenge procedures voor kwaliteitscontrole moeten ervoor zorgen dat het product onze fabriek pas verlaat als wij er zeker van zijn dat de kwaliteit aan de specificaties voldoet. De door ons gevolgde processen zorgen er ook voor dat de variatie tussen de series onderling zo gering mogelijk is. Dit bespaart onze klanten waardevolle tijd en kosten in verband met herbewerking.

Uw risico beheersen

Door met onze klanten en sectorpartners samen te werken, bieden wij een reeks maatwerkoplossingen die zijn afgestemd op uw behoeften.

Betrouwbare levering op lange termijn:

Met ons wereldwijde bereik en end-to-end toeleveringsketen kunnen wij gedurende lange tijd betrouwbaar aan u leveren, zodat u ook bij veranderlijke aanbodomstandigheden gerust langetermijnprojecten kunt aannemen. Shell biedt flexibele volumeverbintenissen en prijsbepalingsmechanismes.

Ons netwerk van strategisch geplaatste terminals garandeert veilige bedrijfsactiviteiten zonder onderbrekingen. Voordelen van ons speciale operations team zijn onder meer:

  • Lange openingstijden
  • Flexibele logistiek
  • Multimodale logistiek

  

Meer informatie over Shell Bitumen

Waarom voor Shell Bitumen kiezen?

Wij zijn voorkeurspartner voor klanten in diverse sectoren, van luchthavens en snelwegen tot dakbedekking en Formula One racecircuits. De baanbrekende innovaties van Shell op het gebied van gekleurde bindmiddelen, oplossingen voor lage temperaturen, geurarm bitumen en onderwaterkit bepalen voor deze toepassingen de norm.

Technisch Leiderschap

Innovatie is de essentie van Shell Bitumen. We zetten ons in om onze klanten te helpen hun doelstellingen te behalen door middel van de nieuwste technologie, onderbouwd door structurele investering in Research & Development (R&D) en een mondiaal netwerk van technische experts.

Gezondheid, Veiligheid en Milieu

Bij Shell Bitumen hebben veiligheid en gezondheid van medewerkers en klanten de hoogste prioriteit. We hebben streng beleid, procedures en training om veilige levering van en omgang met bitumen te garanderen.