Innovatie in bitumen

Dankzij onze inzet in R&D op het gebied van bitumen hebben wij deze sector talloze primeurs kunnen brengen, zoals gekleurde bindmiddelen, oplossingen voor lage temperaturen, geurarm bitumen en onderwaterkit. We hebben alleen al in bitumentechnologie 34 octrooien.

"Mijn team van wereldberoemde technisch specialisten verleent technische diensten aan klanten over de hele wereld. Technologie staat centraal in alles wat wij doen."

Prof John Read, General Manager Technology, Shell Bitumen

Bitumen Research & Developmentcentrum

In ons internationale R&D-centrum in Bangalore houden onze deskundigen de veranderende behoeften van de bitumensector nauwlettend in de gaten en doen ze geavanceerd onderzoek om onze klanten te helpen hun huidige en toekomstige uitdagingen aan te gaan. Wij werken aan nieuwe productieoplossingen met betere prestaties, kosten- en milieuvoordelen om in de behoeften van de sector te voorzien.

Onderzoeksgebieden zijn onder meer oplossingen voor lage temperaturen die mogelijkheden bieden voor een lagere CO2-uitstoot tijdens de productie, een betere verwerkbaarheid van asfalt, met gemalen rubber gemodificeerd bitumen en geurreductie. Ook wordt er voortdurend gewerkt aan de doorontwikkeling van bestaande technologieën, waaronder polymeer gemodificeerd bitumen, multigrade bitumen, bitumenemulsies, synthetisch bitumen, biobitumen, industrieel bitumen evenals een aantal asfaltontwikkelingen, zoals geleidend en actief asfalt.

Neem voor meer informatie contact op met uw lokale Shell-vertegenwoordiger.

Meer informatie over Shell Bitumen

Waarom voor Shell Bitumen kiezen?

Wij zijn voorkeurspartner voor klanten in diverse sectoren, van luchthavens en snelwegen tot dakbedekking en Formula One racecircuits. De baanbrekende innovaties van Shell op het gebied van gekleurde bindmiddelen, oplossingen voor lage temperaturen, geurarm bitumen en onderwaterkit bepalen voor deze toepassingen de norm.

Risicobeheer

Het is geen geheim dat er in de bitumenmarkt aanzienlijke schommelingen kunnen optreden. Dat is de reden waarom we maatwerkoplossingen bieden voor het beheer van prijsrisico's en operationele risico's.

Gezondheid, Veiligheid en Milieu

Bij Shell Bitumen hebben veiligheid en gezondheid van medewerkers en klanten de hoogste prioriteit. We hebben streng beleid, procedures en training om veilige levering van en omgang met bitumen te garanderen.