BTW-terugvordering

BTW-terugvordering: België

Registreer u voor onze terugvorderingsservices voor België. De volgende diensten zijn beschikbaar:

• Net Invoicing
• Maandelijkse BTW-terugvordering
• Normale BTW-terugvordering
• Accijnsterugvordering

Lees meer over BTW terugbetalingen

 

Tolheffingen en belastingen

België behoort tot de landen, waar voertuigen boven de 12 ton verplicht zijn een Eurovignet te hebben. Hier biedt de Shell Card een oplossing. De Liefkenshoek- tunnel kan betaald worden met de Shell Card of InterRoute+.

Onderwerp Beschrijving
Voertuigen die in aanmerking komen Alle voertuigen zwaarder dan 3,5 ton (Viapass); Alle voertuigen (Liefkenshoek-tunnel)
Wegen die worden gedekt Alle geselecteerde wegen (Autosnelwegen en autowegen)
Tunnels/bruggen Tol voor de Liefkenshoek-tunnel kan betaald worden met de Shell Card of InterRoute, de On-Board Unit die ook geschikt is voor alle tolbetalingen in Frankrijk, België en Spanje.
Systeemtype Satellic OBU: Op afstand gebaseerd systeem, gebruikmakend van satelliet technologie of InterRoute+: op afstand gebaseerd systeem, gebruik makend van hybride technologie - satelliet en microgolf.
On-Board Units verplicht Ja, bij voertuigen boven de 3,5 ton op de geselecteerde wegen.
Gebruikerscategorieën Niet geregistreerd & geregistreerd
Betalingsmogelijkheden voor geregistreerde gebruikers Achteraf betalen voor voertuigen van meer dan 3,5 ton, via een zelf geïnstalleerde eenheid, InterRoute+, waarmee u ook in Frankrijk, Spanje en Portugal tol kunt betalen.
Betalingsmogelijkheden voor ongeregistreerde gebruikers Vooraf betalen met Shell Card. Klanten kunnen bij meer dan 700 distributiepunten van Ages of online een Eurovignet kopen. Klanten die meerdere jaarlijkse vignetten nodig hebben kunnen bij Shell ook bulkbestellingen doen.
Kortingen Bij het betalen van de Liefkenshoektunnel met de Shell Card of InterRoute+ OBU krijgt u direkt korting.
Facturering Satellic: Klanten ontvangen een belastingfactuur van de tolexploitant en een verklaring van Shell.
InterRoute+: Klanten ontvangen een belastingfactuur van de tolexploitant Axxès en een verklaring van Shell. Voor InterRoute+ Liefkenshoekt betalingen ontvangen klanten een fiscale factuur van Shell.
BTW Op de Waalse wegen is het standaard btw-tarief van toepassing. Btw kan teruggevorderd worden via Shells partner, FDE.
Meer informatie Voor meer informatie over InterRoute+ en TIS PL, inclusief de nieuwste tarieven, kijk op Axxes of neem contact op met onze klantenservice.

Lees meer over tolheffingen

Veerdiensten

Gebruik uw Shell Card voor de services van Transcamion, de grootste veerdienst in Europa, en van P&O Ferries. Wanneer u gebruikmaakt van de veerdiensten van onze partners, worden alle kosten direct naar uw kaartaccount gefactureerd.

Zoek een route en boek direct online

Transcamion werkt samen met meer dan 150 veerdienstbedrijven en biedt meer dan 1300 veerdienstroutes van de Zwarte Zee, via de Baltische Zee, de Kaspische Zee of de Middellandse Zee.  

P&O Ferries - P&O-veerdiensten zijn beschikbaar tussen de volgende landen:
• Frankrijk
• België
• Nederland
• VK

Lees meer over Ferry Services

Hulp bij pech

Uw wagenpark in bedrijf houden is van essentieel belang voor het functioneren van uw onderneming. We zorgen er daarom voor dat gebruikers van onze brandstofkaarten toegang hebben tot betrouwbare en efficiënte hulp bij pech onderweg door heel Europa, zodat uw chauffeurs zo snel mogelijk weer op weg kunnen. U kunt zelfs van dezelfde service gebruikmaken om te profiteren van onze veiligheidsservices.

Lees meer over Hulp bij pech