Duitsland gebruikt het Maut-systeem om tolheffingen te incasseren. Deze On-Board Unit kan ook gebruikt worden om tolheffingen te betalen in Oostenrijk via TOLL2GO, een interoperabel systeem dat beschikbaar is voor klanten van Shell.

Onderwerp Beschrijving
Voertuigen die in aanmerking komen Alle voertuigen zwaarder dan 12 ton
Wegen die worden gedekt Alle autosnelwegen en geselecteerde autowegen
Tunnels/bruggen Niet van toepassing
Systeemtype Maut: een op afstand gebaseerd systeem, dat gebruik maakt van satelliettechnologie
On-Board Units verplicht Nee
Gebruikerscategorieën Geregistreerd en ongeregistreerd
Betalingsmogelijkheden voor geregistreerde gebruikers Achteraf betalen met een On-Board Unit, die in een gecertificeerde werkplaats is geïnstalleerd. De unit is gratis, dus u betaalt alleen de installatie.
Betalingsmogelijkheden voor ongeregistreerde gebruikers Online methode voor vooraf betalen. Houd er rekening mee dat deze optie niet beschikbaar is voor Shell Card gebruikers. Vooraf betalen bij terminals die meestal gevestigd zijn bij tankstations en dichtbij grensovergangen.
Kortingen Niet van toepassing
Facturering Maut-gebruikers ontvangen een belastingfactuur van Toll Collect voor administratieve doeleinden. Zij krijgen van Shell ook een afschrift om de rekening te kunnen voldoen.
BTW Niet van toepassing
Meer informatie Ga naar Toll-Collect voor meer informatie, onder andere over de laatste tarieven, locaties van terminals of een lijst met werkplaatsen die bevoegd zijn voor OBU-werkzaamheden. Neem contact op met ons Customer Service Center voor informatie over de registratie.

Lees meer over tolheffingen