BTW-terugvordering

Registreer u voor onze terugvorderingsservices voor Frankrijk. De volgende diensten zijn beschikbaar:

• Net Invoicing
• Maandelijkse BTW-terugvordering
• Normale BTW-terugvordering
• Accijnsterugvordering

Lees meer over BTW terugbetalingen

Tolheffingen en belastingen

In Frankrijk kunnen chauffeurs van vrachtwagens tolbetalingen voldoen met een on-board unit (OBU).Chauffeurs van personenwagens en busjes kunnen ervoor kiezen om tolbetalingen direct bij de tolpoort te verrichten met de Shell Card.

Onderwerp Beschrijving
Voertuigen die in aanmerking komen
Alle voertuigen
Wegen die worden gedekt
Alle snelwegen
Tunnels/bruggen

Onderstaande bruggen kunnen met de Shell Card of InterRoute+ Box worden betaald:
- Normandiëbrug
- Tancarvillebrug
- Viaduct van Millau

Fréjus- en Mont Blanc-tunnels kunnen, naast met de Shell Card, ook worden betaald met de Fréjus Card, met beschikbare korting voor Shell-klanten. 

Systeemtype
Op afstand gebaseerd systeem dat gebruik maakt van microgolf-technologie
On-Board Units verplicht
Nee
Gebruikerscategorieën Geregistreerd (TIS-PL) en niet-geregistreerd, indien betaald wordt met de Shell Card op de snelwegen.
Betalingsmogelijkheden voor geregistreerde gebruikers
Achteraf betalen voor voertuigen boven de 3,5 ton, door middel van een zelfgeïnstalleerde on-board unit (InterRoute+), die geprogrammeerd kan worden voor alleen Frankrijk (TIS PL) of voor Frankrijk en buitenland - inclusief Spanje, Portugal en België (interoperabiliteit met meer landen in de toekomst). Achteraf betalen voor voertuigen onder de 3,5 ton kan alleen via Liber-t onboard-units.
Betalingsmogelijkheden voor ongeregistreerde gebruikers
Chauffeurs van personenwagens en busjes kunnen direct bij de tolpoort betalen met de Shell Card.
Kortingen Klanten die InterRoute+ gebruiken, kunnen korting tot 13% krijgen, afhankelijk van hun tolomzet in Frankrijk. De kortingen worden berekend door de autosnelwegbedrijven. Bovendien profiteert u nu tijdelijk van gratis GeoMapping-diensten, indien u gebruik maakt van de GPS Module van InterRoute+. Met de Fréjus Card profiteert u van maximaal 13% korting.
Facturering Klanten ontvangen een fiscale factuur van Shell.
BTW Op de snelwegtol is het standaard btw-tarief van toepassing. Btw kan teruggevorderd worden via Shells partner, FDE.
Meer informatie
Voor meer informatie over InterRoute+ en TIS PL, inclusief de nieuwste tarieven, kijk op Axxes of neem contact op met onze klantenservice.

Lees meer over tolheffingen

Veerdiensten

Gebruik uw Shell Card voor de services van Transcamion, de grootste veerdienst in Europa, en van P&O Ferries. Wanneer u gebruikmaakt van de veerdiensten van onze partners, worden alle kosten direct naar uw kaartaccount gefactureerd.

Zoek een route en boek direct online

Transcamion werkt samen met meer dan 150 veerdienstbedrijven en biedt meer dan 1300 veerdienstroutes van de Zwarte Zee, via de Baltische Zee, de Kaspische Zee of de Middellandse Zee.  

P&O Ferries - P&O-veerdiensten zijn beschikbaar tussen de volgende landen:
• Frankrijk
• België
• Nederland
• VK

Lees meer over Ferry Services

Hulp bij pech

Uw wagenpark in bedrijf houden is van essentieel belang voor het functioneren van uw onderneming. We zorgen er daarom voor dat gebruikers van onze brandstofkaarten toegang hebben tot betrouwbare en efficiënte hulp bij pech onderweg door heel Europa, zodat uw chauffeurs zo snel mogelijk weer op weg kunnen. U kunt zelfs van dezelfde service gebruikmaken om te profiteren van onze veiligheidsservices.

Lees meer over Hulp bij pech