BTW-terugvordering

Registreer u voor onze terugvorderingsservices voor Italië. De volgende diensten zijn beschikbaar:

• Net Invoicing
• Maandelijkse BTW-terugvordering
• Normale BTW-terugvordering
• Accijnsterugvordering

Lees meer over BTW terugbetalingen

Tolheffingen en belastingen

Bijna elk land in Europa heeft tegenwoordig een betalings- systeem voor het gebruik van wegen, zo ook in Italië. Tolbetalingen kunnen gedaan worden met de Via Card of de Telepass On-Board Unit. Ongeacht het systeem, biedt de Shell Card de oplossing.

Onderwerp Beschrijving
Voertuigen die in aanmerking komen Alle voertuigen
Wegen die worden gedekt Alle autosnelwegen, behalve sommige op Sicilië.
Tunnels/bruggen Fréjus- en Mont Blanc-tunnels kunnen, naast met de Shell Card, ook worden betaald met de Fréjus Card, met beschikbare korting voor Shell-klanten.
Systeemtype Via Card evt in combinatie met Telepass: een op afstand gebaseerd systeem, dat gebruik maakt van microgolftechnologie
On-Board Units verplicht Nee
Gebruikerscategorieën Geregistreerd
Betalingsmogelijkheden voor geregistreerde gebruikers Achteraf betalen met de Via Card of met de Telepass On-Board Unit. De Telepass kan worden besteld in aanvulling op een Via Card en moet worden geïnstalleerd door de klant.
Kortingen Transportbedrijven binnen de EU, die zich aansluiten bij het Consortium of bij onze partner FDE, kunnen een maximale korting van 13% ontvangen. Het exacte bedrag wordt elk jaar vastgesteld door de Italiaanse autoriteiten. Wanneer u zich aansluit bij het Consortium, bent u ervan verzekerd dat u de maximaal toegestane korting ontvangt, ongeacht de toluitgaven van uw bedrijf in Italië. Met de Fréjus Card profiteert u van maximaal 13% korting.
Facturering Klanten ontvangen een belastingfactuur van de tolexploitant en een verklaring van Shell.
BTW Standaard btw-tarief is van toepassing op autosnelwegtol. Btw kan worden teruggevorderd via onze partner, FDE.
Meer informatie Voor meer informatie, neem contact op met onze klantenservice.

Lees meer over tolheffingen

ROLA & Veerdiensten

Door reizen met vrachtwagen en trein te combineren, kan ROLA (Rollende Landstraße) kwesties inzake snelheid, gewichtslimieten, werkuren en milieu helpen oplossen.

Routes:

  • Salzburg (AT) - Triest (IT)
  • Wels (AT) - Maribor (SI)
  • Wörgl (AT) - Brenner (AT)
  • Wörgl (AT) - Trento (IT)

NB: de Shell Card wordt niet geaccepteerd voor betaling bij Wels, Maribor en Szeged.

Lees meer over vrachtwagens & treinen (ROLA)

Veerdiensten

Gebruik uw Shell Card voor de services van Transcamion, de grootste veerdienst in Europa, en van P&O Ferries. Wanneer u gebruikmaakt van de veerdiensten van onze partners, worden alle kosten direct naar uw kaartaccount gefactureerd.

Zoek een route en boek direct online

Transcamion werkt samen met meer dan 150 veerdienstbedrijven en biedt meer dan 1300 veerdienstroutes van de Zwarte Zee, via de Baltische Zee, de Kaspische Zee of de Middellandse Zee.  

P&O Ferries - P&O-veerdiensten zijn beschikbaar tussen de volgende landen:
• Frankrijk
• België
• Nederland
• VK

Lees meer over Ferry Services

Hulp bij pech

Uw wagenpark in bedrijf houden is van essentieel belang voor het functioneren van uw onderneming. We zorgen er daarom voor dat gebruikers van onze brandstofkaarten toegang hebben tot betrouwbare en efficiënte hulp bij pech onderweg door heel Europa, zodat uw chauffeurs zo snel mogelijk weer op weg kunnen. U kunt zelfs van dezelfde service gebruikmaken om te profiteren van onze veiligheidsservices.

Lees meer over Hulp bij pech