BTW-terugvordering

Registreer u voor onze terugvorderingsservices voor Oostenrijk. De volgende diensten zijn beschikbaar:

• Net Invoicing
• Maandelijkse BTW-terugvordering
• Normale BTW-terugvordering

Lees meer over BTW terugbetalingen

Tolheffingen en belastingen

Oostenrijk gebruikt het GO-Maut-systeem om tolheffingen te incasseren. Deze On-Board Unit kan ook gebruikt worden om tolheffingen te betalen in Duitsland via TOLL2GO, een interoperabel systeem dat beschikbaar is voor klanten van Shell.

Onderwerp Beschrijving
Voertuigen die in aanmerking komen Alle voertuigen zwaarder dan 3,5 ton. Personenauto's en bestelwagens tot 3,5 ton zijn verplicht om een vignet aan te schaffen
Wegen die worden gedekt Alle autosnelwegen
Tunnels/bruggen De meeste tolheffingen voor tunnels zijn geïntegreerd in het GO-Maut-systeem. De tolheffingen voor de Felbertauernstrasse en Karawankentunnel kunnen worden betaald met de Shell Card.
Systeemtype Maut: GO-Maut: een op afstand gebaseerd systeem dat gebruikmaakt van microgolftechnologie
On-Board Units verplicht Ja
Gebruikerscategorieën Geregistreerd
Betalingsmogelijkheden voor geregistreerde gebruikers Achteraf betalen met een zelf geïnstalleerde On-Board Unit. Deze kan worden verkregen bij elk GO-Maut-distributiepunt in Oostenrijk, waaronder de tankstations van Shell. De unit is gratis, maar een aanbetaling van €5 is verplicht. U kunt hiervoor betalen met de Shell Card. Niet frequente gebruikers worden geadviseerd gebruik te maken van vooraf betalen. U kunt tot €400 vooraf laden op de GO-Maut-box. Shell klanten kunnen dit doen door middel van hun Shell Card. Opwaarderen is ook mogelijk.
Kortingen Niet van toepassing
Facturering GO-Maut-gebruikers ontvangen een belastingfactuur van Shell. Hieronder vallen ook de benzineverhogingen.
BTW Het standaard BTW-tarief is van toepassing. BTW kan worden teruggevorderd via de partner van Shell, FDE.
Meer informatie Ga naar GO Maut voor meer informatie, onder andere over de laatste tarieven en GO-Maut-distributiepunten

Lees meer over tolheffingen

ROLA & Veerdiensten

Door reizen met vrachtwagen en trein te combineren, kan ROLA (Rollende Landstraße) kwesties inzake snelheid, gewichtslimieten, werkuren en milieu helpen oplossen.

Routes:

  • Salzburg (AT) - Triest (IT)
  • Wels (AT) - Maribor (SI)
  • Wörgl (AT) - Brenner (AT)
  • Wörgl (AT) - Trento (IT)

NB: de Shell Card wordt niet geaccepteerd voor betaling bij Wels, Maribor en Szeged.

 Lees meer over vrachtwagens & treinen (ROLA)

Veerdiensten

Gebruik uw Shell Card voor de services van Transcamion, de grootste veerdienst in Europa, en van P&O Ferries. Wanneer u gebruikmaakt van de veerdiensten van onze partners, worden alle kosten direct naar uw kaartaccount gefactureerd.

Zoek een route en boek:

Transcamion  werkt samen met meer dan 150 veerdienstbedrijven en biedt meer dan 1300 veerdienstroutes van de Zwarte Zee, via de Baltische Zee, de Kaspische Zee of de Middellandse Zee. Als u een boeking wilt maken, gaat u naar www.transcamion.com

P&O Ferries
P&O-veerdiensten zijn beschikbaar tussen de volgende landen:
• Frankrijk
• België
• Nederland
• VK
Ga voor meer informatie over de routes en de tijden naar www.poferriesfreight.com

Lees meer over Ferry Services

Hulp bij pech

Uw wagenpark in bedrijf houden is van essentieel belang voor het functioneren van uw onderneming. We zorgen er daarom voor dat gebruikers van onze brandstofkaarten toegang hebben tot betrouwbare en efficiënte hulp bij pech onderweg door heel Europa, zodat uw chauffeurs zo snel mogelijk weer op weg kunnen. U kunt zelfs van dezelfde service gebruikmaken om te profiteren van onze veiligheidsservices.

Lees meer over Hulp bij pech