BTW-terugvordering

Registreer u voor onze terugvorderingsservices voor Polen. De volgende diensten zijn beschikbaar:

• Net Invoicing
• Maandelijkse BTW-terugvordering
• Normale BTW-terugvordering

Lees meer over BTW terugbetalingen

Tolheffingen en belastingen

Momenteel is viaTOLL van toepassing op meer dan 3.000 km aan snel- en nationale wegen in Polen. Een On-board Unit (post-paid of pre-paid) is verplicht voor alle voertuigen boven 3,5 ton. Daarnaast zijn er drie privaat beheerde snelwegen (A1, A2 en A4), waar de tol direct betaald kan worden met de Shell Card.

Onderwerp Beschrijving
Voertuigen die in aanmerking komen Alle voertuigen zwaarder dan 3,5 ton en alle voertuigen op bepaalde delen van de A1, A2 en A4
Wegen die worden gedekt Geselecteerde autosnelwegen en autowegen
Tunnels/bruggen Niet van toepassing
Systeemtype Een op afstand gebaseerd systeem, dat gebruik maakt van microgolftechnologie
On-Board Units verplicht Wel bij voertuigen zwaarder dan 3,5 ton die gebruikmaken van nationale autosnelwegen. Niet voor voertuigen die de private gedeelten van de A1/A2/A4 gebruiken, waar rechtstreeks met de Shell Card kan worden betaald.
Gebruikerscategorieën Geregistreerd en ongeregistreerd
Betalingsmogelijkheden voor geregistreerde gebruikers Achteraf betalen met een zelfgeïnstalleerde On-Board Unit. Deze kunnen worden verkregen via Shell Fuel en bij viaTOLL-distributiepunten. De unit is gratis, maar een aanbetaling van 120 PLN (circa €30) is verplicht. U kunt hiervoor betalen met de Shell Card.
Betalingsmogelijkheden voor ongeregistreerde gebruikers Vooraf betalen met Shell Card alleen op de A1, de A2 en de A4. Handmatige betaling bij tolpoorten.
Kortingen Niet van toepassing
Facturering Autosnelwegen in Polen zijn eigendom van de staat of worden beheerd door private concessiehouders (de exploitanten van delen van de A1, A2 en A4). Klanten die handmatig betalen met hun Shell Card op private snelwegen ontvangen een belastingfactuur van Shell. Voor alle viaTOLL-transacties ontvangen klanten een verklaring van Shell en een belastingfactuur van de tolexploitant.
BTW Niet van toepassing op viaTOLL-transacties. Bij handmatige betaling op private snelwegen is BTW verschuldigd; deze kan worden teruggevorderd via de partner van Shell, FDE.
Meer informatie Ga voor meer informatie, onder andere over de laatste tarieven, naar viaTOLLen www.autostrada-a2.pl, of neem contact op met ons Customer Service Center.

Lees meer over tolheffingen

Veerdiensten

Gebruik uw Shell Card voor de services van Transcamion, de grootste veerdienst in Europa, en van P&O Ferries. Wanneer u gebruikmaakt van de veerdiensten van onze partners, worden alle kosten direct naar uw kaartaccount gefactureerd.

Zoek een route en boek direct online

Transcamion werkt samen met meer dan 150 veerdienstbedrijven en biedt meer dan 1300 veerdienstroutes van de Zwarte Zee, via de Baltische Zee, de Kaspische Zee of de Middellandse Zee.  

P&O Ferries - P&O-veerdiensten zijn beschikbaar tussen de volgende landen:
• Frankrijk
• België
• Nederland
• VK

Lees meer over Ferry Services

 

Hulp bij pech

Uw wagenpark in bedrijf houden is van essentieel belang voor het functioneren van uw onderneming. We zorgen er daarom voor dat gebruikers van onze brandstofkaarten toegang hebben tot betrouwbare en efficiënte hulp bij pech onderweg door heel Europa, zodat uw chauffeurs zo snel mogelijk weer op weg kunnen. U kunt zelfs van dezelfde service gebruikmaken om te profiteren van onze veiligheidsservices.

Lees meer over Hulp bij pech