BTW-terugvordering

BTW-terugvordering: Zwitserland

Registreer u voor onze terugvorderingsservices voor Zwitserland (normale BTW-terugvordering).

Lees meer over BTW terugbetalingen

Tolheffingen en belastingen

Bijna elk land in Europa heeft tegenwoordig een betalings- systeem voor het gebruik van wegen, zo ook in Zwitserland. Voor goederenvervoer boven 3,5 ton wordt in Zwitserland de LSVA geheven. Ook deze tol betaalt u gewoon met de Shell Card.

Onderwerp Beschrijving
Voertuigen die in aanmerking komen Alle voertuigen voor goederentransport zwaarder dan 3,5 ton.
Wegen die worden gedekt Alle wegen
Tunnels/bruggen Niet van toepassing
Systeemtype LSVA: een op afstand gebaseerd systeem, dat gebruik maakt van microgolftechnologie
On-Board Units verplicht Nee
Gebruikerscategorieën Geregistreerd
Betalingsmogelijkheden voor geregistreerde gebruikers Na registratie is betaling achteraf mogelijk voor het systeem met een Shell Card bij het Zwitserse douanekantoor. De Shell Card wordt opgeslagen als betalingsmethode. Bij terminals bij het ingaan en verlaten van het land kunnen chauffeurs hun kilometerstand registreren. Het verschil in de kilometerstanden is de gereden afstand in het land en daarover wordt LSVA berekend.
Kortingen Niet van toepassing
Facturering Klanten ontvangen een belastingfactuur van Eidgenössische Zollverwaltung en een verklaring van Shell. Klanten betalen Shell, waarop Shell het geld terugbetaald aan de Zwitserse autoriteiten.
BTW Niet van toepassing
Meer informatie Ga voor meer informatie, inclusief de laatste tarieven en locaties van terminals, naar de website www.lsva.ch

Lees meer over tolheffingen

Veerdiensten

Gebruik uw Shell Card voor de services van Transcamion, de grootste veerdienst in Europa, en van P&O Ferries. Wanneer u gebruikmaakt van de veerdiensten van onze partners, worden alle kosten direct naar uw kaartaccount gefactureerd.

Zoek een route en boek direct online

Transcamion werkt samen met meer dan 150 veerdienstbedrijven en biedt meer dan 1300 veerdienstroutes van de Zwarte Zee, via de Baltische Zee, de Kaspische Zee of de Middellandse Zee.  

P&O Ferries - P&O-veerdiensten zijn beschikbaar tussen de volgende landen:
• Frankrijk
• België
• Nederland
• VK

Lees meer over Ferry Services

 

Hulp bij pech

Uw wagenpark in bedrijf houden is van essentieel belang voor het functioneren van uw onderneming. We zorgen er daarom voor dat gebruikers van onze brandstofkaarten toegang hebben tot betrouwbare en efficiënte hulp bij pech onderweg door heel Europa, zodat uw chauffeurs zo snel mogelijk weer op weg kunnen. U kunt zelfs van dezelfde service gebruikmaken om te profiteren van onze veiligheidsservices.

Lees meer over Hulp bij pech