Sinds de aanleg van tankstation Berchem in 1983 is het altijd een Shell-station geweest. Door de jaren heen is het brandstofvolume toegenomen. Dagelijks bevoorraden ongeveer twintig brandstoftrucks deze grootste brandstoflocatie ter wereld. Ook de restaurantcapaciteit van het station en het aanbod in de shop zijn gegroeid.

Het station bedient een breed nationaal en internationaal klantenbestand met zo’n 25.000 bezoekers per dag. Deze klanten komen onder meer uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Roemenie, Bulgarije, Polen en Hongarije.

Truck at the station

Nu de licentie met tien jaar is verlengd, wil Shell de klantbeleving van het station nog verder verbeteren zodat elk bezoek een prettige ervaring wordt. Op de begane grond lopen klanten meteen de Shell-shop binnen waar een gevarieerd assortiment van versbelegde deli2go-broodjes, smoothies en koffie wordt aangeboden.

Ook kan de klant hier terecht voor smeermiddelen voor de auto. Een niveau lager bevinden zich schone douches en toiletten. Op de eerste verdieping komt een open ruimte waar genoten kan worden van een verse kop koffie met gebak. Daarnaast zal er een fastfoodrestaurant komen waar de klant terecht kan voor een snelle hap.

Ook de buitenkant van het station wordt opgeknapt. Bij de verbouwing worden de hoogste normen gehanteerd op het gebied van isolatiemateriaal en LED-verlichting. Niet alleen het gebouw verandert, ook het voorterrein, de communicatie en bewegwijzering worden herzien om de klant nog beter te begeleiden. Deze werkzaamheden worden in de komende maanden uitgevoerd.

Het tankstation Berchem ligt aan de E25/A3-snelweg in de richting van Luxemburg. Er zijn verschillende betaalfaciliteiten mogelijk, zoals het gebruik van de euroShell Card. Deze brandstofkaart is geldig in 22.000 Shell-stations en partnersites in 25 Europese landen, waarvan 40 stations in Luxemburg. De euroShell Card kan naast brandstoftransacties ook gebruikt worden voor andere diensten zoals tolheffingen, hulp bij pech onderweg , btw-teruggave, auto- en truckwash, parkeren en aankopen in de Shell-shop. DKV¹- en UTA²-kaarten worden ook geaccepteerd.

Leonardo Menei, Directeur van Shell Luxemburg, licht toe: “We zijn verheugd dat de Luxemburgse overheid het contract voor het grootste tankstation ter wereld met tien jaar heeft verlengd. Dit getuigt van vertrouwen in de dienstverlening die Shell biedt aan de internationale reiziger. Het is onze ambitie om de transport- en particuliere sector op deze locatie nog beter te gaan bedienen, daarbij staat de klantbeleving centraal.”

1* DKV Euro Service biedt de transportsector cashless diensten aan onderweg op de Europese snel- en verkeerswegen.

2* UTA biedt brandstof- en servicekaarten voor het transport van commerciële goederen en voor passagiersvervoer met een allround en multi-brand aanbod voor heel Europa, naast cashless betalingen voor goederen en diensten die vereist zijn voor voorzieningen onderweg.

Meer in Klanten

Wagenparkbeheer

Onze reeks diensten voor wagenparkbeheer helpen u de administratie te verminderen en uw bedrijf tijd en geld te besparen.

Shell Mobility

Shell introduceert Shell Mobility: Samen met uw Shell Card heeft u een complete mobiliteitsoplossing in handen. Dit bespaart uw onderneming tijd en geld. Gemak, flexibiliteit, besparingen en duurzaamheid staan centraal.