Gate terminal heeft nu de beschikking over een derde laadplaats met nieuwe, speciale infrastructuur voor het beladen van kleine LNG schepen.
Deze klein LNG-schepen maken de distributie mogelijk naar LNG-terminals in andere havens in het Noordzeegebied en in de Oostzee waar grote LNG-tankers door hun diepgang de LNG niet rechtstreeks kunnen afleveren. De nieuwe laadplaats maakt het, in combinatie met LNG-bunkerschepen, in de toekomst ook makkelijk voor zeeschepen om in de Rotterdam LNG te bunkeren. Net zoals andere soorten scheepsbrandstof kan LNG door bunkerschepen overgepompt worden naar grote zeeschepen.
Deze bunkerschepen kunnen nu beladen worden bij Gate terminal, waar de LNG via grote LNG-tankers binnenkomt. De Europese Unie, de Nederlandse overheid en het Havenbedrijf Rotterdam moedigen het gebruik van LNG als scheepsbrandstof aan vanwege de milieuvriendelijke eigenschappen.

Wellicht ook interessant

Shell LNG Fuel voor wegtransport

Shell LNG is een kostenconcurrerende brandstofoplossing voor zware vrachtauto’s, die zowel de Emissies, als de exploitatiekosten kan helpen verlagen.