Optie 1:
Axxès, de leverancier van de ITR + OBU heeft de certificering voor het Belgische tolstysteem.
De ITR + OBU is dus geschikt voor de Belgische tol.
De ITR + OBU kan naast de Belgische tol ook worden gebruikt voor tolbetalingen in Frankrijk, Spanje, Portugal en voor de Liefkenshoek tunnel tegen aantrekkelijke tarieven.

Optie 2 :
De Satellic OBU is de andere optie die kan worden gekozen voor de betaling van de Belgische tol. De Satellic OBU werkt alleen voor de Belgische tol en dus niet voor andere tolbetalingen.

Profiteer nu: Speciale aanbieding van Shell

Als u voor 29.02.2016 kiest voor de Axxès (ITR)+ OBU voor een periode van twee jaar, zal er voor u geen Axxès managementfee worden berekend tot eind 2016. Alleen de maandelijkse huurkosten worden berekend.

Belangrijk! Klanten reeds in het bezit van (ITR)+ OBU zullen profiteren van een snelle start. De unit zal worden geactiveerd zodra de registratie is afgerond en bevestigd door de Belgische autoriteiten.                                                                                            

Registreer nu

Registreer u nu voor de Belgische tol via Shell. Stuur een e-mail naar het Shell Road Services Team: SNV-roadservices-nl@shell.com

Vermeld in uw e-mail in welk type box u geïnteresseerd bent. Shell neemt vervolgens contact met u op en maakt uw registratie in orde.

Meer informatie over de Belgische tol

Brussel - Vanaf 1 april 2016 treedt in België het nieuwe tolsysteem voor vrachtwagens met een gewicht hoger dan 3,5 ton in werking. Deze nieuwe kilometerheffing zal het huidige Eurovignet vervangen en berekend worden door middel van een verplicht toestel, de On-Board Unit. Shell is klaar voor de transitie naar dit nieuwe systeem en zal alle klanten die in aanmerking komen bijstaan.

De drie gewesten van België (Brussel, Vlaanderen en Wallonië) hebben besloten om vanaf 2016 het tolheffingsysteem te hervormen door een nieuwe kilometerheffing[1] in te voeren voor alle vrachtwagens met een gewicht hoger dan 3,5 ton die zich op het Belgische grondgebied verplaatsen. Het belangrijkste doel van deze kilometerheffing is om het gebruik van het wegennet door zware vrachtwagens te verminderen en te optimaliseren terwijl tegelijkertijd inkomsten worden gegenereerd voor een versterkte vervoersinfrastructuur. De nieuwe kilometerheffing zal van kracht zijn op het wegennet van bijna 7000 km aan nationale en autosnelwegen waar momenteel het Eurovignet van toepassing is.

On-Board Unit

De verschuldigde kilometerheffing zal berekend worden door middel van een verplicht toestel, de On-Board Unit of OBU, die transportbedrijven moeten installeren in alle vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton en die gebruik maken van de Belgische wegen. Deze OBU detecteert via satelliet waar het voertuig zich bevindt en welk traject het volgt.

Hierdoor kan het, samen met andere factoren zoals het aantal gereden kilometers, het wegtype, het maximaal voertuiggewicht en de EURO-emissieklasse van het voertuig bepalen welk bedrag betaald moet worden. Bedrijven die slechts af en toe het Belgisch wegennet betreden, kunnen gebruik maken van een prepaid account.

Voorafgaand aan het gebruik van het Belgische wegennet dient de chauffeur een elektronisch toestel af te halen bij een distributiepunt. Deze automatisch verkoopautomaten bevinden zich op een parkeerplaats of in een tankshop. Voertuigen, die regelmatig in België rijden, worden aangeraden de postpaid optie te gebruiken. Hiervoor kan men zich vanaf 1 oktober voor registreren op de Road User Portal (www.satellic.be).

Shell

Voor de occasionele gebruikers zullen verschillende Shell-stations in België, Luxemburg, Nederland en Duitsland deel uitmaken van het distributienet. De klant kan dan een bedrag naar keuze op het toestel opladen waarbij ook een waarborg moet neergelegd worden.

Beide betalingen kunnen uitgevoerd worden met de euroShell Card, die door alle automaten wordt geaccepteerd. Gebruikers ontvangen steeds na gebruikmaking van het wegennet een overzicht van het te betalen bedrag, dat ook met de euroShell Card Shell voldaan kan worden. Shell zal, als erkende ‘partner on the road’, al haar klanten die in aanmerking komen voor dit nieuwe tolsysteem bijstaan met de voertuigregistratie, het bestellen van On-Board Units en de keuze van betalingsmethode.

[1] http://www.viapass.be/nl/over-viapass/meer-informatie-over-viapass/

Meer in Klanten

Wagenparkbeheer

Onze reeks diensten voor wagenparkbeheer helpen u de administratie te verminderen en uw bedrijf tijd en geld te besparen.

Shell Mobility

Shell introduceert Shell Mobility: Samen met uw Shell Card heeft u een complete mobiliteitsoplossing in handen. Dit bespaart uw onderneming tijd en geld. Gemak, flexibiliteit, besparingen en duurzaamheid staan centraal.