Tijdens de finale van de Shell Bachelor Master Prijs 2010 bij de Technische Universiteit in Delft zijn Aletta Kaas en Remco Addink verkozen tot duurzame talenten van 2010. De prijs van 2.500 euro voor de beste Bachelorscriptie ging naar Aletta. Remco won 5.000 euro voor de beste Masterscriptie.  Karel Luyben, Rector Magnificus van de Technische Universiteit Delft overhandigde de prijzen. De Shell Bachelor Master prijs voor de beste scriptie over technologische ontwikkeling voor een duurzame toekomst werd dit jaar voor de zesde keer uitgereikt.
 
“Ik vind het fantastisch dat ik gewonnen heb,” zegt Aletta trots. “Dat de jury het meest overtuigd was van mijn presentatie is een grote eer.” Remco voegt toe: “De concurrentie was groot. Dat mijn onderzoek als beste werd verkozen uit vijf innovatieve duurzaamheidtechnologieën is natuurlijk te gek.”

Zeven finalisten streden gisterenmiddag om de felbegeerde prijs door hun scriptie kort en bondig aan de vakjury te presenteren. Zij hebben met hun scriptie een eigen visie neergezet waarbij natuurlijke hulpbronnen dusdanig worden ingezet dat de welvaart en de kwaliteit van natuur en milieu ook voor de generaties na ons behouden blijven.

De vakjury, bestaat uit Peter de Wit, president-directeur Shell Nederland B.V., Karel Luyben, Rector Magnificus Technische Universiteit Delft, Ed Brinksma, Rector Magnificus Universiteit Twente en Jo van Ham, Lid Raad van Bestuur Technische Universiteit Eindhoven. Zij kregen de lastige taak om een winnaar te kiezen uit zeven ingezonden scripties.

“Met deze Bachelor Master Prijs wil Shell jong technisch talent stimuleren onderzoek te doen naar technologische oplossingen voor een duurzame toekomst. De twee winnaars hebben dit uitermate goed gedaan. Als jury zijn we dan ook meer dan verheugd om hen deze prijs vandaag te mogen overhandigen,” aldus Peter de Wit, president-directeur van Shell Nederland.

De overige vijf finalisten gingen niet met lege handen naar huis. Zij kregen van Shell Nederland een aanmoedigingprijs van 500 Euro.

Over de Shell Bachelor Master Prijs

Met de Bachelor Master Prijs wil Shell jong technisch talent stimuleren onderzoek te doen naar technologische oplossingen met een duurzaam karakter. Deze prijs moet hen motiveren zich verder op dit vlak te ontwikkelen zodat ze straks kunnen bijdragen aan de broodnodige technologische oplossingen, waarvan ook toekomstige generaties kunnen profiteren. Shell onderzoekt in haar Technology Centre in Amsterdam dagelijks duurzame oplossingen.