Lezers en columnisten beschrijven in de Future Daily hoe hun wereld er uitziet over twintig jaar. Dick Benschop beziet in deze uitgave door de ogen van een 73-jarige de toekomstige wereld. Shell is partner van de Future Daily.

In de afgelopen maand mochten Metro-lezers artikelen publiceren op de digitale Future Daily. De beste en meest gelezen artikelen kwamen in aanmerking voor publicatie in de papieren versie. Een jury besloot uiteindelijk uit meer dan 650 bijdragen hoe de krant eruit is komen te zien. In dit college zat ook Shell-transitiemanager Ewald Breunesse.

“Ik heb de lezers van Metro leren kennen als zeer betrokken bij onze planeet. Future Daily geeft ons bij Shell extra energie om met de toekomst aan de slag te gaan”, aldus Ewald.

Shell is partner van de Future Daily, omdat het project goed aansluit bij het programma van Energy Future. Hier kijkt Shell naar de energievoorziening van 2030 en verder. In speciale bijeenkomsten en in een online platform wordt in dialoogvorm gesproken met belangstellenden en stakeholders over de energietoekomst en de rol van Shell daarin. De aftrap van Energy Future was tijdens de afgelopen AutoRAI.