De Open Dag stond, met mooie en leuke activiteiten, geheel in het teken van chemie. Shell Moerdijk had ‘full house’ met 750 belangstellenden; bij Shell Pernis kwamen een kleine duizend bezoekers een kijkje nemen. Met het thema ‘Chemie is overal’ probeert de chemische industrie de invloed van chemie op het moderne leven duidelijk te maken. Van gezondheidszorg tot voeding, van transport tot mobiele telefonie, het is allemaal ondenkbaar zonder toepassing van chemische technologie.

De Open Dag is een van manieren waarop Shell aan haar buren wil laten zien wat het doet en op wat voor manier.

Chemische bedrijven en instellingen zijn voor velen een onbekende en voor sommigen zelfs een beetje mysterieus. En zoals dat gaat met onbekende dingen, het maakt de sector bij sommigen onbemind.  “Volledig onterecht”, zeggen Joke Driessen en Hans van Scherpenzeel, respectievelijk General Manager van Shell Moerdijk en Shell Pernis. “Het lijkt erop dat het beeld langzaamaan begint te kantelen maar we hebben nog steeds te maken met weinig kennis over onze industrie. Daarom is het zo belangrijk dat we mensen toelaten op onze locaties om te laten dat er niets mysterieus aan onze processen is. Dat we dankzij innovatie en de nieuwste technologie veilig en schoon werken en dat we niet alleen bijdragen aan de economie in de regio maar dat onze producten van groot belang zijn voor iedereen in onze samenleving.”

Zelf ontdekken

Door kleinschalige proefjes te doen in het laboratorium zoals bijvoorbeeld zelf haargel maken, of met behulp van droogijs ballonnen opblazen, konden jong en oud zelf aan de slag en op die manier ervaren dat chemie interessant en eigenlijk gewoon heel leuk is. Vanzelfsprekend werden de bezoekers op deze zonovergoten zaterdag deskundig bijgestaan door enthousiaste Shell medewerkers.

Op Pernis was een high tech game tafel ingericht waar door middel van een geavanceerde game een productieproces werd gesimuleerd. Via een Shell Ecomarathon simulator konden bezoekers zelf proberen zo veel mogelijk kilometers op een liter benzine te rijden. Daarnaast konden de bezoekers de installaties van nabij bekijken via een terreinrondrit en controlekamers en werkplaatsen bezoeken. Op Shell Moerdijk presenteerden de huisaannemers zich op een minibraderie. Zo kregen de enthousiaste gasten inzicht in de wereld achter de hekken en slagbomen die normaal voor hen gesloten blijven.
 
Naast Shell Pernis en Shell Moerdijk deed ook het Shell Technology Centre in Amsterdam mee aan de Dag van de Chemie. Met zo’n vijfhonderd bezoekers was ook hier de belangstelling groot. Shell in Nederland ontving vandaag ruim 2000 bezoekers.

Shell Media contacten
070 – 3778750