Deze prestatie, die nog niet eerder vertoond is in Nederland, valt en staat bij de juiste technologie, snelheid en motorprestaties. En niet te vergeten, het lef en de prestaties van de stuntman, die fysieke en technische grenzen durft te verleggen. Shell V-Power, de prestatiebrandstof die uw motor schoner en sterker maakt, zet met deze sensationele stunt de autobeurs letterlijk op zijn kop. Vanaf 13 april is de stunt driemaal daags te zien voor het publiek op het Buitenpark van de AutoRAI.

Knap staaltje autorijden

Aan de loop der loopings zijn maandenlange voorbereidingen voorafgegaan, waarin de veiligheid, de materialen en de fysieke grenzen onderzocht zijn. Na uitgebreide tests op een militaire luchtbasis in Ipswich, Engeland en een training met straaljagerpiloten om te kunnen omgaan met de centripetale krachten – de g-krachten die loskomen bij het uitvoeren van de stunt - is stuntman Steve Truglia in staat om deze stunt succesvol uit te voeren.

Als specialist in extreme sporten en bekend van onder meer stuntwerk in James Bond films en vele tv-commercials beschikt Truglia over een ijzersterke fysieke en mentale conditie. En natuurlijk over het nodige lef om dit knap staaltje autorijden te laten zien.

″Vlak voor zo’n stunt ben ik altijd wat gespannen. Het is iedere keer weer spannend. Om mijn prestatie te kunnen leveren, vertrouw ik volledig op de prestatiebrandstof, het functioneren van de constructie, de juiste aanpassingen van de auto en mijn fysieke en mentale conditie. Het samenvallen van al deze aspecten zorgt ervoor dat ik mijn stunt goed en veilig kan uitvoeren″, aldus Steve Truglia. ″Ik heb er veel zin in en ik hoop dat er veel mensen komen kijken op de AutoRAI!

Ingrediënten voor een succesvolle stunt

> Uitgebreide tests. Shell en het stuntteam hebben alle voorzorgsmaatregelen getroffen voor het veilig uitvoeren van deze stunt.

> Een constructie die op maat is gemaakt. De 11 meter hoge looping is opgebouwd uit 22 componenten.

> De stuntauto, een Fiat 500, die volledig gestript en aangepast is. Zo zit er een kooi in ter bescherming van de stuntman en is een aparte brandstoftank ingebouwd. Een snelheidsbegrenzer is aanwezig om de exacte snelheid van 37 mijl per uur, waarmee de stunt moet worden uitgevoerd, te waarborgen.

> Een prestatiebrandstof zoals Shell V-Power, die de motor schoner en sterker maakt.

> De kleding van Steve, die hij draagt tijdens de stunt, bestaat uit een beschermende overall en een helm. Bovendien zit Steve in een vierpuntsgordel.

> De juiste weeromstandigheden; bij wind, regen en/of onweer kan de stunt niet uitgevoerd worden.

Performance driving

De stunt kan alleen goed worden uitgevoerd met de juiste technologie, snelheid en motorprestaties. Shell V-Power haalde de stunt naar Nederland, als voorbeeld van performance driving.

″Performance driving betekent verbeterde prestaties door geavanceerde technologie″, aldus Leo Fischer, Passionate Expert van Shell. ″Shell V-Power is de prestatiebrandstof die de motor van uw auto schoner en sterker maakt. Het reinigt de motor ingrijpend en beschermt actief vitale motoronderdelen. Shell V-Power haalt het beste uit de motor, welke auto men ook rijdt. En dat laat deze stunt goed zien! ″

Programma voor publiek

Vanaf 13 april is de looping driemaal per dag te zien voor publiek op het Buitenpark van de AutoRAI. Tijden zijn afhankelijk van de omstandigheden (o.a. het weer). De aanvangstijden staan vermeld op de klok bij de entree van de AutoRAI en bij het Buitenpark.

Shell Mediacontacten
070 – 377 8750