De grootste techniekwedstrijd voor alle groepen van de basisschool stond dit jaar in het teken van het Internationaal Jaar van de Chemie. Van de acht techniekopdrachten hadden er vier een scheikundig thema. Het Techniek Toernooi is een wedstrijd waarbij leerlingen uit alle klassen van de basisschool op een positieve en uitdagende manier in aanraking komen met Bèta vakken.

Per uitdaging waren er vier prijzen te winnen voor objectief meetbare prestaties en creativiteit. De jury bestond weer uit hoogleraren van diverse Nederlandse universiteiten, die speciaal voor deze gelegenheid in toga en met baret op hun oordeel velden. Aangemoedigd door klasgenootjes, leerkrachten en ouders probeerden de leerlingen de jury van professoren te overtuigen van hun kunnen. De prijsuitreiking was in handen van de TV-helden Bart Meijer (Het Klokhuis) en Professor Amito (Willem Wever).

Shell Nederland steunt dit Toernooi al vele jaren. Tevens stimuleren we medewerkers om samen met de school van hun kind(eren) deel te nemen. Shell ouders geven gastlessen op school en hulp bij de voorbereidingen voor de competitie. Ook bij deze editie hebben kinderen van Shell medewerkers en hun klasgenoten diverse prijzen in de wacht gesleept. De Morgenster uit Geldermalsem kon door hulp van Shell ingenieur Inge Roos naar huis met diverse bekers.