In Rotterdam hebben vanmorgen burgemeester Aboutaleb en Royal DutchShell CEO Peter Voser het startsein gegeven voor de Shell Eco-marathon in Ahoy. Het is voor het eerst dat de Europese editie van deze wedstrijd in Nederland wordt gehouden. In de stad Rotterdam heeft Shell de perfecte partner gevonden om ook de komende jaren de Shell Eco-marathon te organiseren. Dit vierdaagse evenement past in de ambities van de stad om de meest duurzame wereldhavenstad te worden.

Aboutaleb en Voser verrichten hun openingshandeling door miniatuur autootjes, die op zout water rijden, op een racebaan te plaatsen. Burgemeester Aboutaleb zei daarbij: "Dit evenement combineert innovatie, technologie en duurzaamheid. Drie thema's waar ook rotterdam zich op richt".

Shell CEO Voser zei: "De Shell Eco-marathon gaat over ons allemaal en over onze toekomst. Bij Shell noemen we dat Smarter Mobility: onze inspanningen voor innovaties om ook in de toekomst de beschikbare energiebronnen zo slim mogelijk in te zetten".

De Shell Eco-marathon is een studentenwedstrijd op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid, en wordt jaarlijks gehouden in Europa, de VS en Azië. Shell daagt de deelnemende teams uit om zo zuinig mogelijk te rijden in een zelfgemaakt voertuig. De winnaar is het team dat omgerekende de meeste kilometers aflegt op 1kWh elektriciteit of 1 liter brandstof. Zowel in technisch als in creatief opzicht wordt er veel van de teams gevraagd. Deelnemende teams komen van universiteiten en middelbare scholen uit heel Europa.

De Shell Eco-marathon bestaat al 28 jaar, maar in Rotterdam wordt er voor het eerst op de openbare weg gereden. Rondom het complex van Ahoy is een stratencircuit uitgezet. Omdat rijden op de openbare weg een nieuw element is, beginnen we ook opnieuw met het meten van records.

Voor het eerst in de geschiedenis wordt de zuinigheidswedstrijd op de openbare weg rondon Ahoy verreden. Iedereen is welkom om dit spektakel met eigen ogen te bekijken en bovendien de studenten in de werkplaats te zien klussen aan hun voertuigen.

Er is nog veel meer: in het Lab in Ahoy kunnen bezoekers, jong en oud, ervaren hoe je dansend energie kunt opwekken en worden zintuigen geprikkeld bij de Energy Explorer waar de wetenschap achter energiebronnen als wind, water en gas centraal staat. In twee hallen van Ahoy staan vele attracties opgesteld waar de bezoeker op interactieve wijze kennis maakt met innovatie en energie.

Shell Mediacontacten:
070 377 8750