Den Haag, 5 april 2012 - Studenten van de Hogeschool Rotterdam en een scholierenteam van het Da Vinci College vertegenwoordigen de provincie Zuid-Holland dit jaar in de Europese Shell Eco-marathon. Samen met 3000 andere Europese studenten staan zij voor de uitdaging om zelf een auto te ontwerpen en te bouwen waarmee ze op zo min mogelijk brandstof zo ver mogelijk rijden op een nieuw stratencircuit rondom Ahoy in Rotterdam. De zuinigheidswedstrijd vindt plaats van 16 t/m 19 mei.

Het team van de Hogeschool Rotterdam doet dit jaar voor de vierde keer mee aan de Shell Eco-marathon. Dit jaar komt Hogeschool Rotterdam met twee teams en een splinternieuw voertuig: de Triga. Met het nieuwe voertuig heeft het team als doelstelling om minimaal 1 op 2500 te rijden.

“We verwachten vooral winst te behalen met het formaat en de moderne aerodynamica,” aldus teamlid Rolph van Veen. Het andere voertuig van team Phidippides is de Quadriga, waarmee de studenten 1 op 1000 willen halen. “We hebben dit jaar veel ontwikkeld en geconstrueerd. Na de pech van vorig jaar hebben we nu ons uiterste best gedaan om echt hoog te eindigen!” aldus Rolph. Het Da Vinci Eco Team doet dit jaar voor de eerste keer mee.

Het is de eerste keer dat deze zuinigheidswedstrijd in Europa op de openbare weg plaatsvindt en daarmee is de competitie voor het eerst toegankelijk voor het grote publiek. De verplaatsing van de Shell Eco-marathon Europa naar de openbare weg maakt de wedstrijd nog uitdagender voor de 200 teams uit 24 landen, de wedstrijd kent hiermee een nieuw startpunt voor het meten van de records.

Door de competitie op de openbare weg te houden, wordt de praktische toepasbaarheid voor de toekomstige mobiliteit en energie-efficiëntie nog beter zichtbaar. Na 28 jaar wordt de wedstrijd in Nederland verreden met de gemeente Rotterdam als gaststad.

Nederland goed vertegenwoordigd

Met zeventien teams van veertien verschillende universiteiten, hogescholen, middelbare scholen en een ROC, is Nederland één van de best vertegenwoordigde landen tijdens de Shell Eco-marathon Europa. Vorig jaar vielen de studenten van de Haagse Hogeschool in de prijzen met de zuinigste waterstofvierwieler van Europa.

Een vierdaags evenement: beleef de wereld van morgen

Naast dat bezoekers het team uit hun eigen regio kunnen komen aanmoedigen, biedt het evenement dit jaar meer dan alleen een wedstrijd voor de teams. Tijdens deze hemelvaartvakantie is Ahoy omgetoverd tot Het Lab, een inspirerend en interactief festival waar bezoekers van alle leeftijden kunnen ervaren hoe energie en mobiliteit tot leven komen. Hoe zou de grootste en leukste kettingreactie ter wereld er bijvoorbeeld uitzien? Hoe smaakt een door vloeibaar stikstof gekoeld ijsje? Hoeveel energie wek je op met dansen?

Dit vierdaagse festival in en rondom Ahoy vindt plaats op 16 t/m 19 mei. Kijk voor meer informatie of gratis toegangskaarten op: www.het-lab.com.

Shell Mediacontacten
Tel.: 070 – 377 8750