Lees in ons dossier over de zaak, waarom we in beroep gaan, hoe we werken aan een toekomst met schonere energie en wat we doen én gaan doen voor de Nederlandse energietransitie.

   

Verander mee

Om te wonen, werken en reizen gebruiken we veel energie. Op steeds meer plekken in Nederland zorgen we ervoor dat dit schoner kan. We veranderen en besloten alleen al in de afgelopen twee jaar bijna vier miljard euro te investeren in de Nederlandse energietransitie. Verander mee.

Lees meer

     

Shell en de energietransitie

Waterstof

Waterstof speelt een sleutelrol bij het slagen van de Nederlandse energietransitie. En dan bij voorkeur groene waterstof, gemaakt met stroom uit wind of zon en zonder uitstoot van CO2.

Wind

Nederland heeft geluk. Met de Noordzee beschikt het over een potentieel enorme, duurzame energiebron. De Noordzee is relatief ondiep, er staat veel wind en is zo ideaal voor de productie van stroom uit wind.

Zon

Duurzaam opgewekte stroom speelt een belangrijke rol in de energievoorziening van vandaag en morgen.

Zon

Elektrisch rijden

Altijd en overal laden om gemakkelijk van A naar B te komen. Wie met de elektrische auto het land doorkruist, kan inmiddels bij 218 snelladers op 76 Shell-stations terecht voor nieuwe energie.