In het voorjaar van 2019 liet Shell aan Milieudefensie c.s. al weten liever in gesprek te gaan, samen te werken aan de energietransitie dan elkaar op te zoeken in de rechtszaal. Voor zo’n omvangrijke uitdaging als het tegengaan van klimaatverandering is per slot van rekening een gezamenlijke maatschappij-brede aanpak nodig. Energietransitie als teamsport. Niet voor niets steunen we het Klimaatakkoord.

In dit dossier onder meer: Shells visie op het aanpakken van klimaatverandering, welke stappen Shell zet in de energietransitie, 14 Shell-quotes over klimaatverandering en natuurlijk wat Shell vindt van de vorderingen van Milieudefensie c.s.. Onze boodschap: we kunnen beter samenwerken dan naar elkaar wijzen.

     

    

    

     

Shell en de energietransitie

De nieuwe energiekaart

Op weg naar schonere energie. Benieuwd wat Shell in uw buurt doet? Bekijk onze stappen in de Nederlands energietransitie.

De Nederlandse energietransitie en Shell

Shell heeft in Nederland de afgelopen jaren stappen gezet naar een schonere toekomst. Die rol willen we als energiebedrijf ook in de toekomst waarmaken. We innoveren en investeren dus volop in manieren om minder broeikasgassen uit te stoten. Dat doen wij samen met onze partners, want energietransitie is teamsport. 

Waterstof

Het Nederlandse Klimaatakkoord ziet voor waterstof een ‘cruciale rol’ weggelegd in de Nederlandse energietransitie. Shell wil de kansen pakken die de energietransitie biedt in Nederland, ook op het gebied van waterstof.

Samen planten we bomen

Wist je dat bomen CO₂ opslaan terwijl ze groeien? Staatsbosbeheer en Shell bundelen hun krachten voor gezondere en groenere bossen in Nederland.

Shell’s klimaatambitie

Shell heeft de ambitie om in 2050, of eerder, in lijn met de ontwikkelingen in de maatschappij, een energiebedrijf te worden met een netto nul uitstoot. 

Wind

Nederland heeft geluk. Het ligt pal aan de Noordzee en die is zeer geschikt voor het opwekken van veel windenergie. Ga maar na: de Noordzee is relatief ondiep en het waait er veel. Shell Nederland zet zich dan ook graag in voor de ontwikkeling van deze energiebron. 

 

Zon

Shell investeert op verschillende manieren in zonne-energie in Nederland. Zo ontwikkelen en beheren wij zonneparken en zoeken wij samenwerkingsverbanden met andere zonne-energie ontwikkelaars.

Zon

Make the Future

Het #MakeTheFuture programma van Shell speelt in op de ontwikkelingen en de verschillende initiatieven die kunnen bijdragen aan een energierijke, CO2-arme toekomst.  Om een kijkje te nemen in lokale initiatieven, delen Esmerelda, Lisa, Wendy, Hans, Roland en Stefan hun verhaal. Zij nemen ons mee en tonen ons hoe ze zich dagelijks inzetten voor meer duurzame energie.