
Shell en de klimaatzaak
We hebben het eerder aangekondigde hoger beroep ingediend tegen de uitspraak in de klimaatzaak door de rechtbank Den Haag. We hebben een belangrijke rol te spelen in de energietransitie en die rol nemen we serieus. Maar zelfs met een ambitieuze strategie en toonaangevende klimaatdoelstellingen binnen onze sector, zijn er aspecten in het oordeel van de rechtbank die eenvoudigweg niet haalbaar – of zelfs niet redelijk – zijn om te verlangen van Shell of een ander enkel bedrijf.
Lees in ons dossier over de zaak, waarom we in beroep gaan, hoe we werken aan een toekomst met schonere energie en wat we doen én gaan doen voor de Nederlandse energietransitie.
_169.jpeg?imwidth=960)
In beroep gaan is niet negeren
In maart 2022 diende Shell zijn beroep in tegen de uitspraak van de Haagse rechtbank van mei 2021. In die uitspraak werd Shell bevolen om de wereldwijde CO2-uitstoot die het rapporteert in Scope 1, 2 en 3 tegen 2030 met netto 45% te verminderen in vergelijking met de niveaus van 2019.
Shell en de energietransitie
Waterstof
Waterstof speelt een sleutelrol bij het slagen van de Nederlandse energietransitie. En dan bij voorkeur groene waterstof, gemaakt met stroom uit wind of zon en zonder uitstoot van CO2.
Wind
Door het bouwen van windparken op zee, maken we groene stroom voor huizen en bedrijven en investeren we in nieuwe energie voor Nederland.
Zon
Duurzaam opgewekte stroom speelt een belangrijke rol in de energievoorziening van vandaag en morgen.
Elektrisch rijden
Altijd en overal laden om gemakkelijk van A naar B te komen. Wie met de elektrische auto het land doorkruist, kan inmiddels bij 218 snelladers op 76 Shell-stations terecht voor nieuwe energie.