Marjan van Loon en Ed Nijpels
Marjan van Loon en Ed Nijpels

Nederland heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. Meer dan honderd organisaties zijn samen na lang beraad tot een pakket maatregelen gekomen dat op 28 juni 2019 is gepresenteerd om opwarming van de aarde te beperken. Het is erg stevig voor ons, des te meer na de veranderingen die het kabinet recent heeft aangebracht. Maar het biedt ook kansen.

Binnen het klimaatakkoord zullen wij ons deel doen. Wij zullen de emissies van onze eigen fabrieken terugbrengen. Daarbovenop gaan wij de Nederlandse samenleving helpen verduurzamen door bijvoorbeeld het bouwen van zonne- en offshore windparken en gaan we meer CO2-arme brandstoffen verkopen aan onze klanten. Shell Nederland wil de kansen pakken die de energietransitie biedt in Nederland.

Lees de brief van Shell Nederland over het Klimaatakkoord.

Shell supports climate accord in the Netherlands

9 Keer aan de slag met schonere energie

We gebruiken allemaal energie. En we weten allemaal dat we daar zuiniger mee om moeten gaan en schonere keuzes de toekomst hebben. Dat geldt voor rijden met de auto, het verwarmen van het huis, en voor de keuzes die we maken als we tal van producten kopen. Shell beweegt met Nederland mee. Met schonere keuze voor energie kan Nederland ook in beweging blijven. Negen voorbeelden van de energietransitie bij Shell in Nederland.

9 keer aan de slag met schonere energie