Martin van Veen, Freight Trading Manager Shell: “De binnenvaart speelt een belangrijke rol in de levering van producten van Shell in Europa. Door gebruik te maken van schepen die zelfs met laag water kunnen leveren, kunnen we ons serviceniveau hoog houden. Gecombineerd met het gebruik van een minder vervuilende brandstof geeft dit ons een mooie positie op de Europese binnenwateren.”

Periodes met laag water komen steeds vaker voor en duren ook langer. Een kleinere aandrijving met dubbele schroef en het feit dat de hoofdmotoren voorin de schepen komen te liggen, zorgen ervoor dat deze binnenvaartschepen minder diep steken. De schepen kunnen op een tank varen van Rotterdam naar Bazel en terug.

JP Morgan, de eigenaar van de schepen, heeft de bouwopdracht gegund aan Concordia Damen. Als eigenaar van de lading gaat Shell gebruikmaken van de schepen; de maritieme bedrijven VT Group en Marlow nemen de verantwoordelijkheid voor techniek, veiligheid en levering van personeel. Concordia Damen begint aan het einde van dit jaar met de bouw en verwacht in november 2021 het eerste schip te leveren. Daarna volgt elke maand een nieuw schip. 

Meer Shell

Nieuws

Lees ons laatste nieuws, download onze jaarverslagen en zie hoe u contact kunt opnemen met de persvoorlichters van Shell in Nederland.

De nieuwe energiekaart

Shell is groot in olie en gas. Maar op steeds meer plekken in Nederland werken we aan schonere energie. Benieuwd wat Shell in uw buurt of regio doet? Bekijk onze stapjes én stappen in de Nederlandse energietransitie. 

Energie en innovatie

Moderne vormen van energie, zoals windenergie en zonne-energie, liggen steeds meer binnen handbereik. Bij Shell gebruiken wij menselijke vindingrijkheid, innovatie en technologie om onze klanten deze energie aan te bieden, terwijl wij er tegelijkertijd naar streven om onze invloed op het milieu te beperken.