Invictus Games

Shell wil mensen steunen die in de moeilijkste omstandigheden pal staan voor een wereld van rechtvaardigheid. Een wereld waarin mensen zich kunnen ontplooien en waar gewerkt kan worden aan ontwikkeling en welvaart. Een wereld die in toenemende mate energie, maar vooral schonere energie nodig heeft. Het oogmerk voor de Spelen is om deze duurzaam en compact te organiseren.

Stroompunten

Samen met Bredenoord, Eneco, Stedin en de Gemeente Den Haag heeft Shell dan ook permanente stroompunten aangelegd in het Zuiderpark. De stroompunten zullen ook bij toekomstige evenementen te gebruiken zijn.

Invictus Games Zuiderpark
Illustratie Invictus Games in het Zuiderpark

Energietransitie met Shell

Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland: “Wij zijn enorm trots dat we de Invictus Games 2020 van duurzame energie mogen voorzien. Het evenement zal geheel in Nederland opgewekte, duurzame stroomenergie gebruiken. Daarnaast worden grote batterijen ingezet en zullen de generatoren voor piek- en backup-stroom draaien op 100% biobrandstof. Net als bij sport, is samenwerking in de energietransitie de sleutel tot succes. Ik wens de teams veel succes en kijk uit naar dit mooie evenement.”

De Spelen in Den Haag hebben voor het eerst plaats buiten de Commonwealth en zullen meer dan 500 sporters aantrekken uit 18 landen. Het woord ‘Invictus’ betekent ‘onoverwonnen’ en de deelnemers hebben grote tegenslagen overwonnen om er aanwezig te kunnen zijn.

Beeld: Getty Images for the Invictus Games Foundation

Meer Shell

Duurzame energie: van Vancouver tot Flevoland

Niet alleen in Nederland werkt Shell aan duurzame energie, maar ook in andere delen van de wereld. Van Uganda tot Vancouver. En van Connecticut tot Schotland. Vier Nederlandse energieprojecten en hun buitenlandse evenknieën.

Shell doet mee aan groene stadsdistributie in Den Haag


De bevoorrading van kantoren in Den Haag leidt dagelijks tot verkeersbewegingen en luchtvervuiling. Om drukte en de uitstoot van CO2 en fijn- en stikstof te verminderen, is er sinds 23 januari een nieuwe logistieke hub. 

Niet slaan, maar draaien. Nieuwe manier om windmolens op zee vast te zetten

Hoe zet je een windturbine vast op de zeebodem? Dat kan door funderingspalen stevig de bodem in te slaan. Maar sinds kort is het ook mogelijk de palen de bodem in te draaien.