Een boomhuttendorp van gerecycled plastic, waterpanelen, een zonnepanelenpet waarmee je een mobieltje kan opladen. Basisscholieren uit het hele land bedachten slimme oplossingen voor wereldwijde uitdagingen op het gebied van wonen, verplaatsen en produceren. Ze werden daartoe uitgedaagd in de bright ideas challenge.

Uit de ingezonden ideeën van meer dan 37.000 basisschoolleerlingen uit heel Nederland selecteerde een jury vijftien winnende ideeën, vijf voor elk thema. De winnaars krijgen diverse prijzen zoals de bright ideas challenge trofee en het Quest Junior Mega Zomer Doe boek. Daarnaast een speciale vermelding op de website van de bright ideas challenge. Presentator Buddy Vedder verraste de basisschoolleerlingen vorige week met een videoboodschap.   

Na drie succesvolle edities is de bright ideas challenge van initiatiefnemer Shell dit schooljaar in een nieuw jasje gestoken. In deze editie houden leerlingen zich bezig met de vraag hoe we ervoor zorgen dat we in 2050 schoner, zuiniger en slimmer leven. Fysieke bijeenkomsten waren dit jaar door het coronavirus niet mogelijk. De bright ideas challenge 2019/2020 is dan ook op een alternatieve, goeddeels virtuele manier afgerond.

Met de Generation Discover bright ideas challenge maken leerlingen uit groep 7 en 8 spelenderwijs kennis met wetenschap en technologie. Alle jongeren, ook zij die hier normaliter niet direct mee in aanraking komen, worden geïnspireerd om na te denken over innovatieve oplossingen die bijdragen aan een duurzamere samenleving. Zo leren de leerlingen hoe ze een positieve bijdrage kunnen leveren aan de toekomst.

Inschrijven voor volgend schooljaar kan weer via brightideas.generationdiscover.nl. Het lespakket wordt na de zomervakantie verzonden.

Meer Shell

Shell in de samenleving

De manier waarop we ons huis verwarmen, onze auto laten rijden, onze spullen vervoeren en produceren is aan het veranderen. Midden in deze verandering hebben we ook te maken met de onzekerheid van een energiecrisis en hoge inflatie. Dit mag niet ten koste gaan van de omschakeling naar schone energie. Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat die verandering doorzet en dat schonere energie voor iedereen bereikbaar is?

Nieuws

Lees ons laatste nieuws, download onze jaarverslagen en zie hoe u contact kunt opnemen met de persvoorlichters van Shell in Nederland.

Onderwijs

Met het Generation Discover programma inspireren Shell en partners jongeren in Nederland om wetenschap en technologie te verkennen.