De afgelopen jaren is de essentaksterfte in Nederland stevig toegeslagen. Dit is een agressieve schimmelziekte waarvan de bomen niet meer kunnen herstellen. Naar schatting 85 tot 90% van de essen is aangetast. Door samen bomen te planten op de lege plekken die zijn ontstaan wordt gewerkt aan het herstel van het Nederlandse bos. Shell investeert hiervoor € 17,4 miljoen in het Buitenfonds. Dit is een onafhankelijke stichting voor waardevolle projecten in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer.

Bomen slaan CO2 op

De samenwerking met Staatsbosbeheer past bij het streven naar een duurzame en CO2-arme toekomst. Bomen zorgen voor de opslag van CO2. Eenmaal volgroeid slaat een hectare bos zo’n 225 ton CO2 op. In totaal planten Shell en Staatsbosbeheer de komende jaren 1.740 hectare nieuw bos aan. Dat zijn bij elkaar 2.600 voetbalvelden.

Herplant overal in Nederland

De herplant van nieuw bos gebeurt op verschillende plekken in Nederland. Er zijn projecten in Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg Noord-Holland en Zuid-Holland. Kijk voor meer informatie over de samenwerking met Staatsbosbeheer en de herbebossingsprojecten op staatsbosbeheer.nl/shell.

Meer Shell

Samen planten we bomen

Wist je dat bomen CO₂ opslaan terwijl ze groeien? Staatsbosbeheer en Shell bundelen hun krachten voor gezondere en groenere bossen in Nederland.

Versnellen kan alleen als we het samen doen

Ze komen van twee totaal verschillende werelden, maar hebben samen één doel: Nederland krijgt vijf miljoen nieuwe bomen. In Nationaal Park Hollandse Duinen spreken Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland en Sylvo Thijsen, directeur Staatsbosbeheer, met elkaar over de bijzondere samenwerking.

8 weetjes om door de bomen het bos te kunnen zien.

Bomen spelen een sleutelrol in milieu en klimaat. Maar hoe doen ze dat? En wat levert het ons op? Elf weetjes om een boom op te kunnen zetten.

De nieuwe energiekaart

Shell is groot in olie en gas. Maar op steeds meer plekken in Nederland werken we aan schonere energie. Benieuwd wat Shell in uw buurt of regio doet? Bekijk onze stapjes én stappen in de Nederlandse energietransitie.