Auto.nl startte een week geleden het initiatief #zorgheldenauto. De webshop voor auto’s kwam met het idee om auto’s beschikbaar te stellen aan zorgverleners die anders met het openbaar vervoer naar het werk moeten reizen. Met hulp van veel autobedrijven zijn inmiddels al honderden auto’s beschikbaar gesteld en in gebruik genomen door zorgverleners.

Steentje bijdragen

Aan de gebruikers van deze auto’s gaat Shell gratis brandstof leveren. “Onze prioriteit ligt bij de veiligheid en gezondheid van iedereen. Fijn dus om de harde werkers in de zorgverlening op deze manier samen een steuntje in de rug te kunnen geven”, zegt General Manager Retail Benelux Hilmar van den Dool.

Samenwerking auto.nl en Shell

Auto.nl is blij met de samenwerking. Phil Vonk van auto.nl: “Het was een logische stap om Shell te vragen dit initiatief te steunen. Wij vinden het heel mooi dat de zorghelden zich dankzij deze samenwerking nu helemaal geen zorgen meer hoeven te maken over hun mobiliteit.”

Hoe het werkt

Zorgverleners met een #zorgheldenauto hebben van Shell een mail ontvangen met de precieze voorwaarden en een uitleg over hoe ze gratis kunnen tanken. Shell neemt de kosten voor haar rekening en zorgt er tegelijkertijd voor dat de CO2-uitstoot als gevolg van het rijden wordt gecompenseerd door te investeren in natuurprojecten in de hele wereld.

Meer Shell

Shell en COVID-19

Het coronavirus heeft grote impact op ons dagelijks leven. Ook bij Shell. Hoe gaat Shell om met COVID-19? Hoe probeert het te helpen bij het bestrijden van het virus? In dit dossier: het laatste nieuws over Shell en COVID-19. 

Gratis koffie voor vitale beroepen

Veel mensen in vitale beroepen zijn dagelijks keihard bezig om het coronavirus het hoofd te bieden en Nederland draaiende te houden. Al deze helden bieden we van zondag 29 maart tot en met 6 april graag gratis koffie aan bij Shell-stations met een deli2go- of deli by Shell-bakkerij en/of een Shell Select-shop. 

Een steentje bijdragen in tijden van corona

De corona-pandemie (COVID-19) zorgt wereldwijd voor uitzonderlijke omstandigheden. Ook voor Shell Nederland en de medewerkers ziet de werkelijkheid er vandaag compleet anders uit dan een maand geleden. Er zijn er die van de nood een deugd maken. Een greep uit de eerste initiatieven om de coronacrisis het hoofd te bieden. 

Hoe 3D-printing medisch personeel helpt te beschermen

Shell heeft deze week honderd speciale opzetstukken voor beschermende gezichtsmaskers voor medisch personeel geleverd aan Haaglanden Medisch Centrum (HMC). Deze onderdelen zijn met 3D-printers van het onderzoekscentrum van het Shell Technology Centre Amsterdam (STCA) geproduceerd.