Doneren vanuit Shell Pernis, Shell Moerdijk en het Shell Technology Centre Amsterdam

Alle beetjes helpen. Shell medewerkers ontplooien initiatieven om spullen te doneren die juist nu zo hard nodig zijn. Vanuit het magazijn van Pernis gaan er bijvoorbeeld vierhonderd latex handschoenen naar de Voedselbank Pernis. Ook gaan er nog eens 3600 handschoenen, duizend stofjassen en 120 stofmaskers naar zorginstellingen via de overheid en het Rode Kruis. Bovendien doneerde Shell Pernis aan Stichting Leergeld Voorne Putten en Shell Moerdijk aan dezelfde stichting in Noord-West Brabant.Vanuit het Shell Technology Centre Amsterdam worden honderden veiligheidsbrillen gedoneerd aan ziekenhuizen als het OLVG in Amsterdam.

Koken voor kwetsbare ouderen

Doordat medewerkers van Shell Nederland thuis werken, worden geen lunches en maaltijden meer geserveerd in het bedrijfsrestaurant van het hoofdkantoor in Den Haag. Van de overgebleven ingrediënten bereidde het keukenpersoneel van Shell Nederland achthonderd diepvriesmaaltijden voor kwetsbare ouderen. Het initiatief hiervoor kwam van restaurantmanager Ben Lachhab van Resto Van Harte, waar Shell al langer een sponsorrelatie mee heeft. Inmiddels zijn de overgebleven ingrediënten op en zijn de koks en keuken beschikbaar gesteld om de komende weken duizend maaltijden per dag te koken. Op deze manier helpen de koks de kwetsbare groepen in de samenleving en wordt tegelijkertijd voedselverspilling tegengegaan.

Verse producten van STCA naar verzorgingstehuis

Ook STCA, het onderzoekscentrum van Shell Nederland in Amsterdam, had nog veel verse producten in huis. Denk aan groente, fruit en zuivel. Deze producten zijn geschonken aan de 250 bewoners van het Eduard Douwes Dekker verzorgingstehuis in Amsterdam. Ook de chocolade paas-artikelen gingen mee. De overgebleven verse producten van de Shell-locatie in Rijswijk werden geschonken aan de voedselbank.

Grondstof IPA kosteloos beschikbaar voor productie handgels

De corona-pandemie (COVID-19) vraagt om verregaande maatregelen. Een daarvan is handen wassen, grondig en vaak. Daardoor stijgt de wereldwijde vraag naar desinfecterende handgels explosief. In de Shell-fabriek in Pernis wordt een essentiële grondstof voor deze handgels geproduceerd: isopropylalcohol (IPA). Shell heeft besloten 2,5 miljoen liter van deze grondstof kosteloos beschikbaar te stellen voor de productie van handgels voor de zorgsector in Nederland. “Fantastisch, dit is precies wat we nodig hebben”, zegt Niels Maijers, momenteel vanuit de Nederlandse Federatie Academische Ziekenhuizen en het ministerie van VWS landelijk verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van deze middelen. “Hiermee is in ieder geval een solide basis gelegd voor de komende maanden in Nederland.”

Hoe 3D-printing medisch personeel helpt te beschermen

Door het coronavirus (COVID-19) dat wereldwijd om zich heen grijpt, stijgt de druk op het medisch personeel. Goede bescherming voor medisch specialisten en verpleegkundigen is cruciaal. Shell heeft deze week honderd speciale opzetstukken voor beschermende gezichtsmaskers voor medisch personeel geleverd aan Haaglanden Medisch Centrum (HMC). Deze onderdelen zijn met 3D-printers van het onderzoekscentrum van het Shell Technology Centre Amsterdam (STCA) geproduceerd. “Het is niet meer dan logisch dat we deze techniek inzetten in de strijd tegen het coronavirus”, aldus Ron van Wolferen, verantwoordelijk voor 3D-printing bij Shell.

Gratis koffie voor vitale beroepen

Veel mensen in vitale beroepen zijn dagelijks keihard bezig om het coronavirus het hoofd te bieden en Nederland draaiende te houden. Hun bieden we van zondag 29 maart tot en met woensdag 31 mei graag gratis koffie aan bij Shell-stations met een deli2go- of deli by Shell-bakkerij en/of een Shell Select-shop. Een klein gebaar, voor een grootse inzet.  

Brandstof voor zorgverleners met een #zorgheldenauto

Shell stelt drie maanden gratis brandstof beschikbaar aan zorgprofessionals die meedoen aan de actie #zorgheldenauto, een initiatief van auto.nl. Zo hebben de zorgverleners niet alleen een gratis auto ter beschikking, ze kunnen ook gratis tanken. Op deze manier helpen Shell en auto.nl mee om zorgverleners hun werk te laten doen dat in deze coronacrisis zo hard nodig is.

Meer Shell

Shell en COVID-19

Het coronavirus heeft grote impact op ons dagelijks leven. Ook bij Shell. Hoe gaat Shell om met COVID-19? Hoe probeert het te helpen bij het bestrijden van het virus? In dit dossier: het laatste nieuws over Shell en COVID-19. 

Shell stelt grondstof voor handgels kosteloos beschikbaar

De corona-pandemie (COVID-19) vraagt om verregaande maatregelen. Een daarvan is handen wassen, grondig en vaak. Daardoor stijgt de wereldwijde vraag naar desinfecterende handgels explosief. In de Shell-fabriek in Pernis wordt een essentiële grondstof voor deze handgels geproduceerd: isopropylalcohol (IPA).

Hoe 3D-printing medisch personeel helpt te beschermen

Shell heeft deze week honderd speciale opzetstukken voor beschermende gezichtsmaskers voor medisch personeel geleverd aan Haaglanden Medisch Centrum (HMC). Deze onderdelen zijn met 3D-printers van het onderzoekscentrum van het Shell Technology Centre Amsterdam (STCA) geproduceerd.