De groei van het aantal snelladers komt voort uit Shell’s ambitie om de uitstoot van CO2 te verminderen. Hilmar van den Dool, General Manager Retail: “Shell ontwikkelt zich tot een bredere energieleverancier. Zo investeren we in wind, waterstof, en willen we ook een belangrijke rol spelen in het laadnetwerk voor elektrische auto’s. Door een landelijk dekkend netwerk van laders met een hoog vermogen voor iedereen toegankelijk te maken, willen we de overstap naar elektrisch rijden vergemakkelijken.” De stroom van de Shell Recharge-snelladers is 100% groen, afkomstig van Nederlandse windparken.

In 20 minuten weer onderweg

Shell is bezig om het snellaadnetwerk in Nederland in rap tempo uit te breiden. De ambitie is om het aantal snelladers op korte termijn te verdubbelen naar 200 snelladers op zo’n 80 Shell-stations door heel het land. Van den Dool: “Alle snelladers die we gaan plaatsen, hebben een vermogen van 160 of 175 kW. Daarmee ben je, met de meeste elektrische auto’s, binnen 20 minuten weer onderweg.”

“Bij Shell hoef je je niet te vervelen tijdens het laden”, aldus Van den Dool. "Tijdens het opladen kun je genieten van alle faciliteiten op Shell-stations, van een versbelegd broodje uit de bakkerij tot een heerlijke koffie."

Meer dan snelladen on the go

Shell Recharge omvat meer dan het netwerk van snelladers op Shell-stations. Door de overname van NewMotion in 2017 is Shell Recharge tevens een van de grootste laadpasaanbieders in Europa. De Shell Recharge-laadpas heeft 100% dekking in Nederland en geeft toegang tot een netwerk van 150.000 laadpunten in Europa.  Alle laadpunten, inclusief realtime beschikbaarheid en maximale laadsnelheid van de laders, zijn gemakkelijk te vinden in de Shell Recharge App. Shell Recharge voorziet daarnaast in laders voor thuis of op het werk.  

Shell Recharge

Laad zowel je elektrische auto als jezelf op bij de snelladers van Shell Recharge. Door het hoge vermogen van onze snelladers ben je in 20 minuten weer onderweg.

Lees meer

Meer Shell

Elke week nieuwe snelladers

Bij welke Shell-stations hebben we nieuwe snelladers geplaatst? Klik door naar de webpagina voor de actuele voortgang.

Zoek een Shell-station

Zoek het dichtstbijzijnde Shell-tankstation en plan je route.

Shell Recharge-thuisladers

Ook thuis kun je laden met Shell Recharge. Onze slimme thuisladers hebben een laadvermogen tot wel 22 kW en zijn verkrijgbaar in meer dan 200 kleuren.

De nieuwe energiekaart

Shell is groot in olie en gas. Maar op steeds meer plekken in Nederland werken we aan schonere energie. Benieuwd wat Shell in uw buurt of regio doet? Bekijk onze stapjes én stappen in de Nederlandse energietransitie.