Grondstof voor handgels in Pernis, Canada en Duitsland

In Nederland wordt de productie van de essentiële grondstof voor desinfecterende handgel flink verhoogd. Shell stelt 2,5 miljoen liter isopropylalcohol (IPA) kosteloos beschikbaar voor de productie van handgels voor de zorgsector in Nederland. De fabriek in Sarnia in Canada draait eveneens op volle toeren. Ook hier is de productie van IPA opgeschroefd. De komende drie maanden wordt 125.000 liter van deze grondstof geproduceerd en gedoneerd aan de Canadese overheid om de zorgsector te ondersteunen. In Duitsland doneert Shell 700 ton bio-ethanol. Dat wordt, in samenwerking met een aantal andere chemische bedrijven, verwerkt tot 820.000 liter handontsmettingsmiddel voor Duitse ziekenhuizen.

Gratis kopje koffie in Nederland en Groot-Brittannië

Bij tankstations in Nederland krijgen bezoekers met een vitaal beroep een gratis kopje koffie. Dit om ze een steuntje in de rug te geven in deze zware tijd. Ook in andere landen worden deze vitale beroepen ontzorgd. Bij meer dan 15.000 tankstations in dertig verschillende landen krijgen dokters, zorgverleners, vrachtwagenchauffeurs en andere bezorgers die de zorgsector beleveren gratis koffie of een broodje. Zoals in Groot-Brittannië. Daar zijn al meer dan 10.000 broodjes uitgedeeld aan mensen met een vitaal beroep.

Voedsel aan kwetsbare groepen in de wereld

Van de overgebleven producten uit het bedrijfsrestaurant van het hoofdkantoor van Shell in Den Haag zijn diepvriesmaaltijden bereid voor kwetsbare ouderen. Ook zijn de koks aan de slag gegaan met de overgebleven voorraden van andere bedrijven. Per dag worden nu zo’n 1.000 maaltijden gemaakt. In tal van andere landen wordt ook voedsel gedoneerd aan kwetsbare groepen.

Acties in China

In China, waar het coronavirus zich voor het eerst openbaarde, kwamen eerder dit jaar al initiatieven op gang. Zo doneerde Shell in China geld aan de Wuhan Charity Federation om de stad te ondersteunen in de strijd tegen het coronavirus. Tevens leverde Shell China ultraviolet lampen om virussen mee te detecteren, medische ethanol, beschermende brillen en overalls voor medisch personeel aan de ziekenhuizen in Hubei. Verder levert Shell gratis smeermiddelen aan leveranciers die hun materieel inzetten voor de bouw van noodziekenhuizen. Bij de tankstations van Shell in China kunnen ambulances en voertuigen die medische producten leveren gratis tanken. Bezoekers krijgen er een gratis screening, voertuigen worden ontsmet en de lokale bevolking krijgt voorlichting over het virus.

Handgel in Afrika en voorlichting in het Midden-Oosten

Ook in Afrika slaat het coronavirus hard toe. Daarom hebben Shell in Kenia en Vivo Lubricants, een joint venture van Shell, een smeermiddelenfabriek omgebouwd tot een fabriek die desinfecterende handgels maakt. In het Midden-Oosten zijn gratis desinfectiekits beschikbaar gesteld. Ook is voorlichtingsmateriaal met gezondheids- en veiligheidsmaatregelen gemaakt in meerdere talen; voor monteurs, vrachtwagenchauffeurs en ondernemers. En in landen waar de informatievoorziening niet optimaal is, geeft Shell haar leveranciers bewustwordingstraining waarin op de lokale voorschriften voor veiligheid wordt gewezen. Dat gebeurt bijvoorbeeld in Pakistan.

Meer Shell

Shell en COVID-19

Het coronavirus heeft grote impact op ons dagelijks leven. Ook bij Shell. Hoe gaat Shell om met COVID-19? Hoe probeert het te helpen bij het bestrijden van het virus? In dit dossier: het laatste nieuws over Shell en COVID-19. 

Nieuws

Lees ons laatste nieuws, download onze jaarverslagen en zie hoe u contact kunt opnemen met de persvoorlichters van Shell in Nederland.