In de podcast spreekt Marjan van Loon onder andere met de voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging en de auteur van een boek over een circulaire economie. In de laatste aflevering schuift haar eigen dochter Anouk aan. Anouk studeert Duurzame Energietechnologie in Rotterdam.

“Er gebeurt te weinig, jullie hebben zoveel kapitaal, ook menselijk kapitaal dat ik denk dat er veel meer haalbaar zou zijn als het gaat over de versnelling van de energietransitie.”

Rozanne Henzen, Auteur van het boek 'De kleine Circulaire economie voor Dummies

In alle gesprekken staat de energietransitie centraal. Terugkerend punt: Waar liggen de oplossingen voor een schonere toekomst? En, wat is de rol van Shell daarin? Marjan van Loon initieerde de podcast om te leren van haar gasten. Hoe kijken zij tegen Shell aan? Wat zou Shell volgens hen moeten doen? Wat zijn volgens hen de beste wegen naar een schonere toekomst? Van Loon: “Stuk voor stuk waren het openhartige gesprekken. Dat leidde tot pittige discussies, maar ook tot nieuwe inzichten.” 

Dat haar gasten een sterke mening hebben, ook over Shell, spreekt de president-directeur aan. “We zijn het niet altijd met elkaar eens. Maar zonder wrijving geen glans. Als de gesprekken één ding duidelijk maken is dat de energietransitie ons allemaal na aan het hart ligt.”

De eerste podcast is vanaf 17 mei te beluisteren op Spotify, iTunes, Google en op Shell.nl. Tot 21 juni verschijnt wekelijks een nieuwe aflevering. 

Meer Shell

De nieuwe energiekaart

Shell is groot in olie en gas. Maar op steeds meer plekken in Nederland werken we aan schonere energie. Benieuwd wat Shell in uw buurt of regio doet? Bekijk onze stapjes én stappen in de Nederlandse energietransitie. 

Nieuws

Lees ons laatste nieuws, download onze jaarverslagen en zie hoe u contact kunt opnemen met de persvoorlichters van Shell in Nederland.

Make the Future

Het #MakeTheFuture programma van Shell speelt in op de ontwikkelingen en de verschillende initiatieven die kunnen bijdragen aan een energierijke, CO2-arme toekomst.  Om een kijkje te nemen in lokale initiatieven, delen Esmerelda, Lisa, Wendy, Hans, Roland en Stefan hun verhaal. Zij nemen ons mee en tonen ons hoe ze zich dagelijks inzetten voor meer duurzame energie.