“Een plek waar je wil zijn, in plaats van een plek waar je moet zijn. Zo zien we het station van de toekomst”, zegt Van den Dool. “In de veranderende wereld van mobiliteit gaan de shops van Shell een andere functie  vervullen. Het aandeel elektrische auto’s neemt toe en we zien dat mensen meer verspreid over de dag op weg gaan. Daar spelen we op in. Onze shops worden een ontspannen verblijfslocatie waar je letterlijk en figuurlijk even kunt opladen.”

Verse producten, op elk moment van de dag

Gasten worden bij binnenkomst verwelkomd door een gastheer of gastvrouw. Direct springen de verse, nieuwe producten in het oog, net als de open keuken. Er is een speciaal assortiment voor elk moment van de dag. Een briochebol met spiegelei en zalm, appeltaart van een meesterpatissier en warme maaltijden zoals de bowl met rendang-vlees en rijst, bijvoorbeeld. Er wordt veel gewerkt met lokale, biologische producten. Naast complete, verse gerechten maken ook de luxe lunchbroodjes, snacks en zoete tussendoortjes deel uit van het assortiment.

Barista’s maken verse koffie op basis van nieuwe ‘Shell Café’ koffieblends. Een modern zitgedeelte geeft een huiskamergevoel waar gasten even kunnen rusten, werken of overleggen. De sfeer is ‘hygge’: warm en gezellig. Gasten met wat meer haast kunnen snel afrekenen bij de zelfscankassa’s, zelf koffie maken kan ook, en de 2theloo-toiletten zijn volledig vernieuwd.

De Shell Café-formule wordt vanaf het derde kwartaal van dit jaar verder uitgerold op de snelweglocaties. Het volgende Shell Café wordt geopend in de buurt van Amsterdam. Over vijf jaar verwacht Shell dat de belangrijkste locaties in Nederland Shell Cafés zijn. Ondertussen blijft Shell ook investeren in snellaadpunten. Eind dit jaar telt Shell zo’n 250 Shell Recharge-laadpunten bij haar stations in Nederland.

Vanwege de coronamaatregelen is voorlopig alleen afhalen mogelijk in het Shell Café.

Meer Shell

Zien we je zo?

Van prachtige reisbestemmingen tot deskundige voertuiginformatie en alles daartussenin – bij ons zit je goed.

Nieuws

Lees ons laatste nieuws, download onze jaarverslagen en zie hoe u contact kunt opnemen met de persvoorlichters van Shell in Nederland.

Zoek een Shell-station

Zoek het dichtstbijzijnde Shell-tankstation en plan je route.