CO2-compensatie door middel van natuurlijke ecosystemen wordt namelijk wereldwijd erkend en toegepast. Het helpt de natuur te beschermen en te restaureren en daarmee CO2 op te slaan of het uitstoten van broeikasgassen te voorkomen. Het is ook een noodzakelijk middel om – naast het reduceren en voorkomen van CO2-uitstoot – de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs te halen. Dit staat ook zo in de rapporten van het IPCC van de Verenigde Naties. Het kopen van koolstofkredieten waarmee geïnvesteerd wordt in CO2-compensatieprojecten, is een gebruikelijke dienst die bedrijven wereldwijd aan hun klanten aanbieden om hun CO2-voetafdruk te verlagen. Shell doet dat net zo. De gemiddelde Nederlandse consument begrijpt dus dat CO2-compensatie niet alle nadelige gevolgen voor het klimaat wegneemt, maar wel een zinvolle bijdrage kan leveren aan het beperken van het effect van CO2-uitstoot. Van misleiding in haar advertenties is volgens Shell dan ook geen sprake.

Meer Shell

Nieuws

Lees ons laatste nieuws, download onze jaarverslagen en zie hoe u contact kunt opnemen met de persvoorlichters van Shell in Nederland.

De nieuwe energiekaart

Shell is groot in olie en gas. Maar op steeds meer plekken in Nederland werken we aan schonere energie. Benieuwd wat Shell in uw buurt of regio doet? Bekijk onze stapjes én stappen in de Nederlandse energietransitie. 

Venster

Venster is het Nederlandstalige kwartaalmagazine van Shell Nederland. Met gesprekken met senior leaders, wetenschappers en beleidsexperts binnen en buiten Shell, en diepteverhalen.