Havenbedrijf Rotterdam, Gasunie en EBN werken daarom samen onder de naam Porthos aan de voorbereiding van een project waarbij CO2 van de industrie uit de Rotterdamse haven wordt verzameld en opgeslagen in gasvelden diep onder de Noordzeebodem. ExxonMobil, Shell, Air Liquide en Air Products sluiten zich daar nu bij aan en gaan bekijken of ze de CO2 voor dit project gaan leveren.

CCS wordt door deskundigen gezien als een van de weinige manieren waarmee de industrie snel en goedkoop de CO2-uitstoot kan verlagen. En CCS is nodig om klimaatneutrale, blauwe waterstof te kunnen maken, waarmee de waterstofeconomie snel op gang gebracht wordt.

    

Persbericht

Meer achtergrond in het persbericht van Porthos.

Lees meer

Meer Shell

Shell introduceert zelfscankassa’s

Bij steeds meer Shell-stations kunnen gasten zelf hun brandstof en andere producten scannen en afrekenen. Na geslaagde tests bij enkele tankstations zijn diverse locaties van Shell voorzien van zelfscankassa’s. 

Shell Nederland of Royal Dutch Shell, wat is waar?

Wat weet u van Shell in Nederland en de rest van de wereld? Test uw kennis. Waar of niet waar.

Zes vragen over de ontmanteling van de Brent-platformen

Het Brentveld is één van de grootste olie- en gasvelden op 186 kilometer ten noordoosten van de Shetland Eilanden, in Britse wateren. Zes vragen over de ontmanteling van de platformen.

CO2-afvang in Nederland een stap dichterbij

Het afvangen van CO2 bij industrieën om het vervolgens te gebruiken of ondergronds op te slaan is één van de maatregelen om die klimaatdoelstellingen daadwerkelijk te halen.