“Dit is goed voor het milieu en voor ons bedrijf”, zegt Thomas Casparie, Executive Vice President van Shells wereldwijde chemieactiviteiten. ”We willen kunststofafval dat met traditionele methoden moeilijk te recyclen is, weer in chemicaliën omzetten en daarmee een kringloop tot stand brengen. Deze chemicaliën komen tegemoet aan de groeiende vraag van onze klanten naar hoogwaardige en duurzame producten.”

Nexus Fuels LLC uit Atlanta heeft onlangs zijn eerste lading pyrolysevloeistof afgeleverd bij de chemische fabriek van Shell in Norco, Louisiana, VS, waar het werd verwerkt tot chemicaliën die de basis vormen voor alledaagse producten. Shell werkt samen met meerdere bedrijven die plastic afval inzamelen en transformeren om deze oplossing op te schalen naar industriële en winstgevende hoeveelheden in zijn chemische fabrieken in Azië, Europa en Noord-Amerika.

Shell is een van de oprichters van de Alliance to End Plastic Waste (AEPW). Deze organisatie zonder winstoogmerk brengt topmensen uit de gehele plastic waardeketen (producenten van chemicaliën en plastic, bedrijven in consumentengoederen, detailhandelaren, afvalverwerkings- en afvalbeheerbedrijven) bij elkaar en werkt samen met de financiële sector, overheden en het maatschappelijk middenveld. De AEPW heeft de komende vijf jaar $ 1,5 miljard gereserveerd om een einde te helpen maken aan plastic afval in het milieu. Shell werkt bovendien samen met zijn klanten in de sectoren retail, zakelijke brandstoffen en lubricants om plastic verpakkingen te helpen verminderen, hergebruiken en recyclen. 

Meer nieuws

Hoe Shell denkt over de klimaatzaak

Milieudefensie en Shell zijn het over een ding eens: de wereld heeft een schoner energiesysteem nodig om aan het Klimaatakkoord van Parijs te voldoen en klimaatverandering tegen te gaan. Over de wijze waarop de wereld dit moet doen, lopen de meningen van Milieudefensie en Shell uiteen.

Nieuws en Nieuwsberichten Shell 2020

Nieuws- en Persberichten 2020

Shell Nederland of Royal Dutch Shell, wat is waar?

Wat weet u van Shell in Nederland en de rest van de wereld? Test uw kennis. Waar of niet waar.