Beste redactie,

Graag nodigen wij u uit om op woensdag 13 februari aanstaande aanwezig te zijn bij de officiële lancering van de Shell Eco-marathon 2013 op het stadhuis in Rotterdam. Van 15-19 mei zullen meer dan 3.000 studenten uit 24 landen met hun zelfgebouwde auto’s het tegen elkaar opnemen in de straten van Rotterdam. Zuinigheidsrecords zullen gebroken worden met conventionele brandstoffen als benzine, diesel, ethanol en GTL evenals met alternatieve brandstoffen als waterstof en elektriciteit. De competitie wordt dit jaar voor de tweede keer in haar 29-jarige historie gereden rondom Ahoy, Rotterdam.

Tijdens de kick-off laten twee Nederlandse teams zien dat de technologieën die zij in hun zelfgebouwde auto toepassen, wellicht straks ook op de openbare weg mag worden gebruikt. Deze twee teams hebben namelijk onlangs een aanvraag bij de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) ingediend voor een officieel Nederlands kenteken. Samen met RDW geven zij die dag een toelichting en krijgt u onder andere antwoord op de vraag aan welke criteria de auto’s van de teams moeten voldoen om straks de weg op te kunnen. Daarnaast geven Alexandra van Huffelen, wethouder van onder meer Duurzaamheid van de Gemeente Rotterdam, en Dick Benschop, president-directeur van Shell Nederland, toelichting op het Shell Eco-marathon 2013 evenement van 15-19 mei. Dit doen zij in het bijzijn van een delegatie van de Nederlandse studenten en scholierenteams, en Shell’s partners en sponsoren.

Tijdens het evenement is het mogelijk om met de teams, Mevrouw Van Huffelen (Wethouder), en/of Shell Nederland te spreken. Mocht u hier gebruik van willen maken, laat het ons dan van tevoren weten.

Onderaan deze uitnodiging vindt u meer informatie over het programma op 13 februari. We vernemen graag of u hierbij aanwezig wilt zijn.

Met vriendelijke groet,

Shell Mediacontacten

 

Programma

Wat: Lancering Shell Eco-marathon Europa 2013

Datum: Woensdag 13 februari 2013

Programma:                          

13:30 Ontvangst

13:45 Welkom en introductie

13:45 Interview Dick Benschop en Alexandra van Huffelen

14:00 Workshop Rijksdienst voor Wegverkeer

14:20 Interviewmogelijkheid

Locatie: Stadhuis van Rotterdam

Contactgegevens:Tel: 070 3778750