De explosie was tot in de verre omtrek waargenomen en de brand was zeer goed zichtbaar. Het heeft geleid tot hinder en ongerustheid onder omwonenden en medewerkers, en dat betreuren wij zeer.

Autoriteiten en hulpdiensten werden onmiddellijk gewaarschuwd. Deze waren snel ter plaatse voor bestrijding van de brand. De burgemeester van Moerdijk heeft de situatie direct opgeschaald. De brandweer gaf rond 06:00 uur vanochtend het sein brandmeester. Het bluswater is vannacht gecontroleerd opgevangen in het daartoe bestemde reservoir op het terrein van Shell Moerdijk. Ook zijn metingen verricht naar de luchtkwaliteit. Burgemeester Klijs kon op een nachtelijke persconferentie bekend maken dat er geen schadelijke concentraties in de lucht zijn gemeten.

Een onderzoek naar de oorzaak van de explosie is in gang. Shell Moerdijk zal hierin nauw samenwerken met de overheid. De overige installaties bij Shell Moerdijk draaien op dit moment volgens plan.

Omwonenden werden de afgelopen nacht continue op de hoogte gehouden via regionale nieuwsvoorziening en websites van de gemeente Moerdijk en Shell.

Voor vragen of informatie kunt u ons bereiken via de burenlijn op 0800 – 0238044.