De Chocolate Challenge is een programma om scholieren op een inspirerende manier kennis te laten maken met techniek. De Chocolate Challenge is bezig aan haar derde schooljaar en heeft in deze bijna 3 jaar tijd 50 scholen en bijna 3.000 scholieren in de regio Rotterdam aangedaan. 

Kira den Reijer was de 3.000ste deelneemster aan de Chocolate Challenge en kreeg van wethouder de heer Zwiers de Gouden helm uitgereikt. Hiermee won zij een 3D print workshop, en dat ook nog op haar verjaardag.

Directeur Markland College Richard Rovers legt de leerlingen uit dat het Markland College techniek hoog in het vaandel heeft staan. Wethouder Zwiers geeft aan dat het belangrijk is om goed geschoolde mensen te hebben voor beroepen waar veel vraag naar is. HR manager van Shell Moerdijk Marjon Boldingh geeft aan dat er zeker behoefte is aan technische jong technisch talent in de toekomst en vraagt de jongens en meiden om eens na te denken over werken in de techniek.

Tijdens de Chocolate Challenge kunnen de scholieren in een mini fabriek chocolade scheiden, wegen en verpakken door als team de fabriek op de juiste manier in te stellen en aan te sturen.

De Chocolate Challenge is een populair lesprogramma aangeboden door Shell en stichting C3 en is speciaal gericht op VMBO scholieren. Tijdens een lesdag krijgen scholieren theorie en praktijkles van een echte procesoperator van Shell. Het uiteindelijke doel is om meer jongeren te enthousiasmeren voor het vak, gezien de grote behoefte aan geschoolde procesoperators die wordt voorzien in de nabije toekomst. 

Komende maand zullen er nog een aantal scholen in de regio Rotterdam/Moerdijk/Pernis deelnemen aan de Chocolate Challenge.

Voor meer informatie: