Shell Energy Europe sleept contract binnen voor afname stroom van Nederlands windpark

16 dec. 2016

Shell Energy Europe Ltd., een belangrijke speler op het gebied van handel in energie in Europa, gaat de stroom van het offshore Windpark Egmond aan Zee ("OWEZ") afnemen. Shell Energy Europe zal de energie die door het windpark wordt gegenereerd aan zakelijke klanten in Europa leveren en zo in hun zakelijke behoeften op het gebied van hernieuwbare energie voorzien.

Eneco, Mitsubishi/DGE, Shell en Van Oord winnen tender Borssele III & IV

12 dec. 2016

Het consortium van Eneco, Diamond Generating Europe (100% Mitsubishi Corporation), Shell en Van Oord hebben de aanbesteding voor de bouw en de exploitatie van de Nederlandse offshore windparken Borssele III & IV gewonnen. Het consortium heeft MHI Vestas gekozen als ‘preferred’ leverancier van de windturbines.

Shell Ideas360 daagt studenten uit met creatieve innovaties

21 nov. 2016

Shell roept studenten op mee te doen aan een wereldwijde competitie waarbij slimme oplossingen voor uitdagingen op het gebied van energie, voedsel en water centraal staan.

Shell en Feyenoord tekenen voor drie jaar bij

08 nov. 2016

Shell, de Feyenoord Foundation en de Giovanni van Bronckhorst Foundation gaan de komende jaren door met het helpen van kinderen met een leerachterstand uit Rotterdam-Zuid. Het energieconcern zal de komende drie jaar een bedrag van €100.000 per jaar doneren.

Bedrijfsleven roept overheid op tot maken van klimaatwet

25 okt. 2016

Het Nederlandse bedrijfsleven omarmt de klimaatdoelen van Parijs voor 2050 en doet een gezamenlijke oproep aan de overheid om hoge prioriteit te geven aan de versnelling van de energietransitie. 

Shell zet Internationale Coming Out Day op het menu

11 okt. 2016

Op dinsdag 11 oktober, besteden alle Shell kantoren wereldwijd aandacht aan de Internationale Coming Out Day – een dag die jaarlijks plaatsvindt om aandacht te besteden aan het moment dat een homo, lesbienne of biseksueel openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt.

Ruim 30.000 bezoekers voor Shell Generation Discover festival

06 okt. 2016

Drukbezocht evenement afgesloten met leraren in middelpunt en focus op techniekeducatie

Shell beloont beste oplossing voor slimme mobiliteit met kapitaalinjectie

05 okt. 2016

De Israëlische startup Neomatix heeft de eerste editie van Bright Energy Ideas Challenge gewonnen met een innovatief concept voor de verduurzaming van transport. De jonge onderneming sleept hiermee 25.000 euro cash en een converteerbare lening van 100.000 euro in de wacht.

Shell gaat brandstof leveren aan ’s werelds eerste cruiseschepen op LNG

03 okt. 2016

Shell Western LNG B.V. (Shell) gaat vloeibaar aardgas leveren aan Carnival Corporation & plc (Carnival) voor twee van de grootste cruiseschepen ter wereld. Het is voor het eerst in de cruisesector dat LNG in dual-fuel motoren wordt gebruikt voor schepen zowel in havens als op zee.

Jonge wetenschapper wint Christiaan Huygens wetenschapsprijs uitgereikt op het Shell Generation Discover festival

03 okt. 2016

Veelbelovende wetenschapper ontvangt natuurkundeprijs op dag dat scholenprogramma op Shell Generation Discover festival start.

Duizenden jongeren aan de slag met technologie en wetenschap op Shell Generation Discover festival

01 okt. 2016

Den Haag vijf dagen in teken van jongere generaties die onmisbaar zijn in het ontwikkelen van toekomstige oplossingen voor de energietransitie.

Shell Pernis start bouw grote fabriek voor meer flexibiliteit

15 sep. 2016

Shell Pernis is officieel gestart met de bouw van een belangrijke nieuwe fabriek. Ook is een nieuwe chemiefabriek officieel in gebruik genomen.

Vijf finalisten in Shell’s start-up-competitie voor mobiliteit

12 sep. 2016

Vijf startups nemen het op 4 oktober tegen elkaar op in Shell’s Bright Energy Ideas Challenge, een competitie voor Europese start-ups met innovatieve ideeën en oplossingen voor toekomstige mobiliteit.

Shell neemt deel aan rondetafelgesprek over gaswinning in groningen

31 aug. 2016

Op 8 september 2016 zal Shell deelnemen aan een rondetafelgesprek over gaswinning in Groningen, georganiseerd door de commissie Economische Zaken van de Tweede Kamer. Namens Shell zal Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland B.V, deelnemen.

Shell breidt LNG tankstation netwerk uit

12 jul. 2016

Met de toenemende vraag naar energie en de steeds groter wordende druk om transportemissies te verlagen, wordt schoner en efficiënter vervoer dé uitdaging die transportbedrijven bezighoudt.

Veilig Verkeer Nederland en Shell geven les in verkeersveiligheid aan Mijdrechtse kinderen

04 jul. 2016

Leerlingen van groep 4, 5 en 6 van basisschool KBS Driehuis in Mijdrecht leren spelenderwijs om te gaan met verkeerssituaties en -regels op het Shell/VVN Mobiele Verkeersplein

Nederlandse teams behalen top tijdens Shell Eco-marathon Europa

04 jul. 2016

Twents talent strijdt op wereldniveau en studenten uit Delft rijden 75 keer zuiniger dan commerciële waterstofauto

Shell gaat restwarmte aan regio Rotterdam leveren

15 jun. 2016

Shell, Warmtebedrijf Rotterdam en Havenbedrijf Rotterdam gaan restwarmte, die vrijkomt bij de raffinaderij van Shell Pernis, leveren aan de regio Rotterdam.
 

Grootste Shell-station ter wereld officieel geopend

08 jun. 2016

Shell Luxemburg opent vandaag officieel het grootste Shell-tankstation ter wereld na een uitgebreide renovatie. Met nieuwe voorzieningen en een uitgebreid aanbod zal het station de gasten nog beter kunnen bedienen.

Shell lanceert start-up-competitie voor mobiliteit

26 mei 2016

Shell start vandaag Bright Energy Ideas Challenge en daagt daarmee Europese start-ups uit om innovatieve ideeën en oplossingen voor toekomstige mobiliteit te bedenken. Deelnemende start-ups maken kans op 25.000 euro cash en een coverteerbare lening van Shell Technology Ventures van 100.000 euro.

Proef met schonere brandstof voor bouwmachines Den Haag

17 mei 2016

De gemeente Den Haag, BAM en Shell starten een proef met de schonere brandstof GTL in bouwmachines die worden ingezet bij de bouw van de Rotterdamsebaan in Den Haag. 

Eneco, Shell en Van Oord schrijven in op tender voor offshore-windparken

12 mei 2016

Een consortium bestaande uit Eneco, Shell en Van Oord heeft ingeschreven op de tender van de Nederlandse overheid voor de bouw van twee windparken voor de Nederlandse kust. Het consortium heeft MHI Vestas gekozen als ‘preferred’ leverancier van de windturbines.

Nieuwe Europese Specificatie Belangrijke Mijlpaal Voor Marktpositie Shell Gtl Fuel

21 apr. 2016

De Europese Standaardiseringscommissie (CEN) heeft bekendgemaakt dat de EN15940-norm voor paraffinehoudende dieselbrandstoffen, zoals Shell Gas-To-Liquid (GTL) Fuel, op 15 april 2016 is bekrachtigd. Paraffinehoudende dieselbrandstoffen zijn vloeibare brandstoffen die gesynthetiseerd worden uit bronnen zoals aardgas (Gas-To-Liquid), biomassa (Biomass-to-liquid), kolen (Coal-to-liquid) of de hydrogenering van plantaardige oliën (HVO).

Eerste officiële test voor Nederlandse teams Shell Eco-marathon

21 apr. 2016

Tussen de workshops en de experimenten van het nationaal techniekfestival Nederland innoveert is vandaag het officiële startsein voor een van ’s werelds meest uitdagende studentenwedstrijden gegeven. Deze dag markeert het begin van de reis die zestien teams uit Nederland naar Londen zullen maken, waar van 30 juni tot en met 3 juli Shell Eco-marathon Europe plaatsvindt. Vandaag komen de Nederlandse teams voor het eerst samen om hun voertuigen officieel te testen, de concurrentie te aanschouwen en ervaringen te delen.

Jos van Winsen nieuwe General Manager Shell Pernis

22 feb. 2016

Vanaf 7 maart 2016 treedt Jos van Winsen aan als nieuwe General Manager van Shell Pernis. Hij volgt Bart Voet op, die na vierenhalf jaar in een andere rol binnen Shell aan de slag zal gaan.