Leerling Lars bestuurt een drone tijdens de openingsceremonie van het Generation Discover festival  op het Malieveld dat bijgewoond wordt door Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland en Jozias van Aartsen, burgemeester van Den Haag, op 1 oktober 2016.
Leerling Lars bestuurt een drone tijdens de openingsceremonie van het Generation Discover festival op het Malieveld dat bijgewoond wordt door Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland en Jozias van Aartsen, burgemeester van Den Haag, op 1 oktober 2016.

Den Haag, 1 oktober 2016 – Op het Malieveld in Den Haag vond vandaag de aftrap plaats van het gratis Shell Generation Discover festival. Met het festival wil Shell, samen met partners, jongeren op speelse wijze alles wat met wetenschap en technologie te maken heeft laten zien en beleven en hen inspireren voor een toekomst in de techniek. Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland en Jozias van Aartsen, burgemeester van Den Haag openden het vijfdaagse festival in aanwezigheid van kinderen die een spectaculair parcour met drones aflegden. Naar verwaching zullen meer dan 30.000 scholieren, studenten, jonge ondernemers, ouders, leraren en andere geïnteresseerde bezoekers tussen 1-5 oktober op het Malieveld verwelkomd worden.

“Het is fantastisch om deze veelbelovende generatie jongeren bezig te zien met slimme ideeën, technische experimenten en innovatieve oplossingen,” stelt president-directeur Shell Nederland BV Marjan van Loon. Ze vervolgt: “Nederland staat voor een uitdaging. Hoe kunnen we zo snel mogelijk onze economie verduurzamen? Hoe kunnen we efficiënter energie gaan gebruiken en minder CO2 uitstoten? Een succesvolle versnelling van energietransitie vraagt om actie op alle fronten. Onderzoek, innovatie en nieuwe uitvingen zijn daarbij sleutel tot succes. Samen met anderen wil Shell de komende jaren 1 miljoen scholieren en studenten inspireren en uitdagen hun ideeën te realiseren. Want de denkkracht van toekomstige generaties is hard nodig. Dat is het idee achter dit Discover festival en het programma van activiteiten dat door het hele land zal volgen.”

Jozias van Aartsen, burgemeester van Den Haag: “Ik ben trots dat het Generation Discover programma hier in Den Haag aftrapt. Den Haag is een natuurlijke locatie voor dit festival aangezien het hoofdkantoor van Shell hier gevestigd is en zij een grote werkgever zijn. Dit is een geweldig initiatief omdat de keuze voor een toekomst in technologie veel kansen kan bieden voor Haagse jongeren. Op deze manier kunnen wij bijdragen aan de ontwikkeling van hun talent. Ook voor Den Haag als stad is dit van belang. We groeien namelijk met de tijd mee, waardoor slim gebruik van IT, sociale media en andere data steeds belangrijker worden.”

Op het festival kunnen bezoekers beleven wat wetenschap en technologie kunnen bieden en hoe de wereld er in de toekomst uit kan zien, door actieve en leerzame uitdagingen en belevenissen over de onderwerpen Energie, Wetenschap, Techniek en Innovatie. In de zes domes op het Malieveld kunnen bezoekers bijvoorbeeld een autootje bouwen dat op zout water rijdt en racen om de ultieme verhouding tussen zout en water uit te vinden, op een kinetische dansvloer energie opwekken door te dansen, voetballen met een robot of science shows bijwonen.

Na de openingsdag zullen nog vier dagen volgen met onder andere de Bright Energy Ideas Challenge, de uitreiking van de Christiaan Huygens Wetenschapsprijs en een techniek symposium voor leraren van basisscholen uit Den Haag en omgeving.

Ga naar generationdiscover voor gratis festival kaarten.

Shell Mediacontacten

Telefoon: 070 – 377 87 50
E-mail: media-nl@shell.com