Shell and Feyenoord group picture

Shell, de Feyenoord Foundation en de Giovanni van Bronckhorst Foundation gaan de komende jaren door met het helpen van kinderen met een leerachterstand uit Rotterdam-Zuid. Het energieconcern zal de komende drie jaar een bedrag van €100.000 per jaar doneren.

In 2014 is S.V. GIO - een sport-leerclub voor kinderen uit groep 7 en 8 met een leerachterstand die gerund wordt door de Giovanni van Bronckhorst Foundation en de Feyenoord Foundation – begonnen kinderen te helpen hun talenten te gebruiken en benutten. In de afgelopen jaren zijn aantallen opgeklommen van 75 naar 280 kinderen per week. Er is een tweede lokatie bijgekomen in De Kuip en ook het aantal docenten en PABO stagiaires verantwoordelijk voor de begeleiding van de kinderen is uitgebreid.

“Het is fantastisch dat we de afgelopen jaren zoveel hebben kunnen bereiken. Met dank aan de inzet van docenten en partners, maar uiteraard vooral door de inzet van de deelnemende kinderen zelf,” zegt Eric Gudde, algemeen directeur bij Feyenoord. “Door de inspirende omgeving die S.V. GIO de kinderen biedt, de aandacht die de kinderen en ook hun ouders krijgen op de sport-leerclub, zien we dat leerachterstanden gestaag worden ingelopen. We maken dus daadwerkelijk een verschil en dat is geweldig.”

Ook Giovanni van Bronckhorst blikt tevreden terug op de resultaten die de afgelopen jaren zijn geboekt en is blij met de voortzetting van de samenwerking met Shell. Van Bronckhorst: “De wijken rondom De Kuip kennen helaas veel kinderen met een leerachterstand. Ook de sportparticipatie in deze wijken is onder de maat. Onze ambitie is en blijft met ons naschools onderwijsprogramma kinderen op het gebied van onderwijs, sport en sociaal emotioneel vlak te begeleiden zodat vroegtijdige schooluitval kan worden voorkomen. Waar wij in het eerste jaar 75 kinderen per week ontvingen, zitten wij nu al op 280 kinderen per week!”

Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland: “Rotterdam-Zuid kan trots zijn. Niet alleen staat Feyenoord fier bovenaan in de eredivisie, ook de jonge buurtgenootjes halen het beste uit henzelf en behalen goede resultaten.”  Ze vervolgt: “Het is geweldig om jongeren te mogen helpen bij het bouwen aan hun toekomst. We hebben ons bij Shell als doel gesteld, samen met partners als bijvoorbeeld S.V. GIO en Feyenoord, 1 miljoen jongeren uit te dagen hun ideeën te realiseren. S.V. GIO doet dit op een hele mooie en gepassioneerde wijze, waarbij kinderen en hun ouders echt vooruit geholpen worden. We hebben het talent en de denkkracht van de jeugd hard nodig om de uitdagingen waar onze samenleving voor staat, aan te pakken. Ik vind het  fantastisch om vandaag, in het bijzijn van kinderen uit Rotterdam-Zuid, deze succesvolle samenwerking te verlengen.”

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Shell Mediacontacten

070 377 8750

media-nl@shell.com