Shell Eco-marathon racer set for race

“De scholieren en studenten die hier vandaag aanwezig zijn, zijn van onschatbare waarde voor de wereld van wetenschap en techniek. Deze jongeren gaan een belangrijke rol spelen in de toekomstige uitdagingen voor onze maatschappij, zoals globalisering, automatisering en energietransitie. Het is dan ook fantastisch om te zien hoe enthousiast de Nederlandse teams vandaag bezig zijn met hun voertuigen”, zegt Chris Laurens, Vice President Innovation Shell, die samen met Hugo de Jonge, wethouder Onderwijs, Jeugd en Gezin van de gemeente Rotterdam, het officiële startsein van de energiezuinigheidswedstrijd gaf.

Na vier jaar in Rotterdam te zijn georganiseerd vindt de Europese editie van Shell Eco-marathon dit jaar in Londen plaats. De Nederlandse teams zullen in de Britse hoofdstad strijden om de records op het gebied van zuinigheid, innovatie, veiligheid, design, communicatie en doorzettingsvermogen.

Shell eco-marathon

Twee bijzondere teams, Triple X uit Amsterdam en de winnaar van vorig jaar Eco-runner team Delft, mochten vandaag hun ervaringen op het podium van het techniekfestival delen. “Sommigen van ons zetten de studie een heel jaar stop voor Shell Eco-marathon om echt veel te kunnen leren over techniek en het bouwen van een voertuig.

We zijn heel serieus bezig met het ontwikkelen van nieuwe, zuinige innovaties zoals de vliegtuigstrepen die zorgen voor minder weerstand, waar wij in Delft een patent op hebben. Maar ook met andere innovaties zoals boost caps hopen we dit jaar het nieuwe parcours met hoogteverschillen de baas te zijn”, vertelt de zelfverzekerde Eva Smeets, teamcaptain van de Delftenaren.

Over Shell Eco-marathon

Shell Eco-marathon is een van ’s werelds meest uitdagende studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid. Jaarlijks wordt deze wedstrijd gehouden in Europa, de Verenigde Staten en Azië. De Europese editie verwelkomt elk jaar 4.000 talentvolle jongeren van middelbare scholen, universiteiten en instellingen voor technisch en wetenschappelijk onderwijs uit 30 landen. Met Shell Eco-marathon daagt Shell hen uit zo zuinig mogelijk te rijden in een zelfgemaakt voertuig. De winnaar is het team dat dankzij hun creatieve design en technische kennis het verst rijdt op het equivalent van 1 kWh of 1 liter brandstof.

Shell Eco-marathon brengt huidige en toekomstige leiders en mensen bijeen, die gepassioneerd zijn over het vinden van duurzame oplossingen voor het wereldenergieprobleem. Door samen te werken met studenten en partners over de hele wereld onderstreept Shell met Shell Eco-marathon haar toewijding de wereld te helpen om op een verantwoorde manier tegemoet te komen aan de toenemende energiebehoeften.

Shell Mediacontacten

Telefoon: 070 377 8750

Email: media-nl@shell.com