Shell neemt deel aan rondetafelgesprek over dividendbelasting

12 dec. 2017

In de Tweede Kamer vindt donderdag 14 december 2017 een rondetafelgesprek plaats over de dividendbelasting. Namens Shell neemt president-directeur Shell Nederland Marjan van Loon deel aan dit gesprek.

Shell opent eerste snellaadpunt langs de A12

07 dec. 2017

Bij Shell-station De Andel nabij Gouda is het eerste Shell Recharge snellaadpunt in gebruik genomen.

Shell gaat samenwerking aan met IONITY – netwerk van snelste oplaadpunten in Europa in de maak

27 nov. 2017

Shell heeft een overeenkomst getekend met IONITY, waardoor automobilisten met een elektrische auto binnenkort met een gerust hart lange afstanden in Europa kunnen rijden.

Shell Ideas360 daagt studenten uit grensverleggend te denken – op zoek naar het idee dat de maatschappij kan veranderen

16 nov. 2017

Onder de naam Shell Ideas360 daagt Shell studenten uit om mee te doen aan een wereldwijde competitie. Een challenge waarbij slimme oplossingen voor uitdagingen op het gebied van energie, water en voedsel centraal staan.

Shell lanceert duurzame oplossing op Nationaal Sustainability Congres - Klanten kunnen CO2-uitstoot compenseren

09 nov. 2017

Shell heeft op het Nationaal Sustainability Congres 2017 in ‘s-Hertogenbosch een nieuwe service gelanceerd, waarmee zakelijke klanten de CO2-uitstoot van hun wagenpark kunnen compenseren. Accenture Nederland maakt als eerste klant gebruik van deze nieuwe dienst.

Shell zet in op drie sterke kantoorlocaties in Nederland

12 okt. 2017

Moderne, bruisende werkplekken in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam.

Shell zet volgende stap in elektrische mobiliteit met overname NewMotion

12 okt. 2017

Shell neemt het in Amsterdam gevestigde NewMotion over, een van Europa’s grootste aanbieders van elektrische oplaadpunten.

Generation Discover festival trekt ruim 30.000 bezoekers

08 okt. 2017

Het Haagse Malieveld stond de afgelopen vijf dagen in het teken van wetenschap en technologie.  

Generation Discover festival luidt Weekend van de Wetenschap in

06 okt. 2017

Op het Generation Discover festival gaf staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het startsein voor het Weekend van de Wetenschap.  

Duizenden jongeren op ontdekkingsreis in de wereld van morgen tijdens Generation Discover festival

04 okt. 2017

Den Haag vijf dagen in het teken van jonge generatie die de mogelijkheden van wetenschap en technologie verkent Op het Malieveld in Den Haag is vandaag de tweede editie van het Generation Discover festival geopend. Tijdens dit vijfdaagse evenement willen Shell en partners jongeren spelenderwijs kennis laten maken met wetenschap en technologie.

Brill Power wins New Energy Challenge

28 sep. 2017

Technology that increases the lifetime and reliability of battery packs snatched the top prize at the New Energy Challenge 2017. Start-up company Brill Power Ltd from the United Kingdom won a 100,000 euro convertible loan. Brill Power’s innovative technology had the best fit with the challenge profile: a real game-changer that can contribute to shaping a low-carbon energy system for the future.

Shell Pernis weer operationeel

24 aug. 2017

De herstelwerkzaamheden aan de elektriciteitsvoorziening op Shell Pernis zijn voor het grootste deel afgerond. We hebben vrijwel alle fabrieken weer in gebruik genomen, waar nodig met toestemming van de autoriteiten.

Shell neemt hypermodern LNG-bunkerschip in gebruik en sluit tijdcharterovereenkomst voor LNG-schip

11 aug. 2017

Het hypermoderne bunkerschip Cardissa is in Rotterdam aangekomen. Dit zeewaardige schip stelt Shell in staat om klanten door heel Europa te bevoorraden met liquefied natural gas (LNG). 

Shell opent station op nieuwe locatie aan de A4

18 jul. 2017

Shell Nederland Verkoopmaatschappij B.V. (Shell) heeft een volledig nieuw station geopend op een nieuwe locatie aan de A4. Shell Peulwijk-Oost biedt gasten een breed aanbod aan producten en diensten. Het station is bovendien ontworpen met oog voor energiebesparing.

Shell introduceert waterfles van gerecycled plastic

03 jul. 2017

Shell heeft een herbruikbare waterfles ontwikkeld. De buitenkant van deze fles is gemaakt van gerecycled plastic. Bij aankoop van elke fles worden er drie belangrijke zaken gesteund: minder afval, minder plastic en minder armoede.

Shell opent Generation Discover bright ideas hub in Emmen

13 jun. 2017

Rolf Sloots, Concernmanager van Emmen en Herman Baars, Production & Maintenance Delivery Manager NAM hebben samen met de groepen 7 van OBS De Kubus en OBS Emmermeer de Generation Discover bright ideas hub geopend. De komende twee weken (t/m 23 juni) zullen scholieren uit de omgeving samen met hun leerkrachten en ouders hier spelenderwijs kennismaken met wetenschap en technologie.

Shell opent Generation Discover Bright Ideas Hub in Amsterdam

30 mei 2017

Liesbeth Jansen, directeur van Bureau Marineterrein Amsterdam en Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland BV hebben samen met groep 7 leerlingen van de Alan Turing basisschool de Generation Discover bright ideas hub geopend. Deze futuristische dome staat op het Marineterrein en verwelkomt tot en met 9 juni scholieren uit de omgeving samen met hun leerkrachten en ouders, om spelenderwijs kennis te maken met techniek en wetenschap.

Shell start pilot met bezorgservice voor brandstoffen

29 mei 2017

Shell start een nieuwe bezorgdienst voor brandstoffen. Shell TapUp maakt het mogelijk om via een speciale app brandstof te bestellen, waarna een elektrisch aangedreven voertuig de brandstof op de gewenste locatie komt afleveren.

Nederlands team wint Shell Eco-marathon Europe in Londen

29 mei 2017

Green Team Twente van de Universiteit Twente wint Shell Eco-marathon Europa door de meest efficiënte prestatie in hun klassement neer te zetten. Met hun energiezuinige waterstofvoertuig reed Green Team Twente 278 kilometer op 1 m³ waterstof, een persoonlijk record. Omgerekend is dat te vergelijken met een rit van Amsterdam naar Praag op 1 liter brandstof.

Grijze Dag Bevordert Beheerst Rijgedrag

22 mei 2017

Wat is de invloed van dorst of trek, slaap, weer, verkeer of waar je naar luistert op rijgedrag? En wat is het verband met rijprestaties? Shell heeft ruim 100 jaar ervaring met motoren en hoe deze het beste kunnen presteren, maar het was nog onduidelijk welke factoren automobilisten en hun rijgedrag beïnvloeden. Shell heeft samen met Goldsmiths, University of London en Improof Research een baanbrekend onderzoek* gedaan met behulp van wearable technology die meer dan 300 deelnemers gebruikten, vragenlijsten en technologische data over rijprestaties. Het onderzoek is uitgevoerd ter gelegenheid van de lancering van de vernieuwde Shell V-Power formule.

NEMO, het Shell Centenary Scholarship Fund en Shell Nederland ondersteunen wetenschaps- en technologieonderwijs op basisscholen in Nederland

18 mei 2017

NEMO maakt vandaag een belangrijke bijdrage van het Shell Centenary Scholarship Fund en Shell Nederland bekend voor het Maakkunde onderwijsprogramma. Maakkunde is de nieuwe lesmethode van NEMO voor hands-on wetenschaps- en technologieonderwijs op basisscholen.

Shell installeert snelladers voor elektrische auto’s

12 mei 2017

Shell Nederland Verkoopmaatschappij B.V. (Shell) wil in Nederland bij een eerste selectie van ten minste tien tankstations snelladers voor elektrische auto’s installeren. Met de ontwikkeling van een laadpuntennetwerk wil Shell voorzien in de behoefte van het groeiende aantal automobilisten met een elektrisch voertuig dat ook onderweg wil kunnen laden.

14 Nederlandse teams naar Shell Eco-marathon in Londen

09 mei 2017

Veertien Nederlandse teams nemen het van 25 tot en met 28 mei tijdens de Shell Eco-marathon Europa in Londen met hun zelfontwikkelde, energiezuinige voertuigen op tegen bijna 200 teams uit 27 landen.

Shell opent Generation Discover bright ideas hub in Enschede

08 mei 2017

De Generation Discover bright ideas hub strijkt neer in het Roombeek Cultuurpark in Enschede. Van 8 mei tot en met 21 mei kunnen scholieren uit de omgeving samen met hun leerkrachten en ouders spelenderwijs kennismaken met wetenschap en technologie in deze futuristische dome. Tijdens het laatste weekend vindt hier ook het Maker Festival Twente plaats, een evenement dat inventiviteit, creativiteit en vindingrijkheid stimuleert.

Shell Pernis start met bouw restwarmteproject

06 apr. 2017

Shell Pernis is gestart met de bouw van de installatie voor het restwarmteproject. Het project, een samenwerkingsverband van Shell Pernis met Havenbedrijf Rotterdam en Warmtebedrijf Rotterdam, gaat voldoende energie leveren om in de warmtebehoefte van 16.000 huishoudens te voorzien

Shell laat gasten kiezen met nieuw Air Miles-programma

01 mrt. 2017

Shell vernieuwt zijn Air Miles-spaarprogramma en biedt gasten naast de vertrouwde spaarpunten ook gratis persoonlijke extra’s. Met Miles & Me, zoals het nieuwe sparen heet, wil Shell nog beter in de behoeften en wensen van zijn klanten voorzien.

Shell sponsort bijzonder concert van het Nederlands Studenten Orkest

21 feb. 2017

Rotterdamse jeugd maakt kennis met klassieke muziek

Shell opent Generation Discover Bright Ideas Hub in Rotterdam

14 feb. 2017

Hugo de Jonge, Rotterdamse Wethouder voor Onderwijs, Jeugd en Zorg opende vandaag samen met Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland BV, de Generation Discover Bright Ideas Hub.  

Shell ontwikkelt het meest opbeurende broodje van Nederland

16 jan. 2017

Speciaal voor Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar, heeft Shell een onderzoek uitgevoerd naar comfort food en wat voor de Nederlander de ideale ingrediënten zijn van ‘het meest opbeurende broodje’.

Zie ook

Venster

Venster is het Nederlandstalige kwartaalmagazine van Shell Nederland. In dit nummer een interview met Shell-CEO Ben van Beurden en het varen op biobrandstof. 

Shell Nieuwsbrief

Het laatste nieuws van Shell in uw mailbox of op uw mobiel. Altijd, overal op de hoogte.