Marjan van Loon en Sander Dekker met enthousiaste festival bezoekers

Op het Malieveld in Den Haag vindt momenteel voor de tweede keer op rij het Generation Discover festival plaats, waarbij Shell en ruim 20 partners hun krachten bundelen om de toekomstige generatie te enthousiasmeren voor wetenschap en technologie. Er worden meer dan 30.000 bezoekers op het gratis vijfdaagse evenement verwacht. Staatssecretaris Dekker: “Of ze nu racen met zoutwaterautootjes, een robot besturen of de wereld redden van een hackersaanval, de kinderen hebben zichtbaar en hoorbaar heel veel plezier. En ze pikken er ook nog eens heel veel van op.”

Weekend van de Wetenschap

Het Weekend van de Wetenschap is een jaarlijks terugkerend initiatief. Het wordt georganiseerd door NEMO met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit grootste landelijke technologie- en wetenschapsevenement van Nederland wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die op meer dan 250 locaties hun deuren voor het publiek openen. “Samen met alle deelnemende organisaties laten we dit weekend jong en oud ervaren hoe belangrijk, interessant én leuk wetenschap, technologie en innovatie zijn”, zegt directeur Michiel Buchel van NEMO.

Er is volgens Buchel veel synergie tussen het Weekend van de Wetenschap en het Generation Discover festival. “Het is mooi om te zien hoe met dit interactieve festival jongeren worden aangemoedigd om zelf aan de slag te gaan en zo wetenschap en technologie te beleven. We hopen dit weekend gezamenlijk veel jongeren te inspireren en op deze manier bij te dragen aan de toekomst van ons allemaal.”

Generation Discover festival

Tijdens het Generation Discover festival worden tal van activiteiten georganiseerd in verschillende futuristische Domes. De komende dagen kunnen de ontdekkers van de toekomst onder meer energie opwekken door te dansen op een kinetische dansvloer, bouwen aan de stad van de toekomst, een cybercrime oplossen en racen met een zoutwaterauto. Gratis festivalkaarten zijn verkrijgbaar via www.generationdiscoverfestival.nl.