Shell Fuel Station

Het aantal elektrische auto’s neemt toe, de voertuigen krijgen een steeds groter bereik en door technologische innovaties duurt het opladen aanzienlijk korter. Shell wil ook automobilisten met elektrische voertuigen kunnen verwelkomen en in de vraag naar snellaadpunten voorzien.

‘Wij willen er zijn voor alle automobilisten’, zegt Machteld de Haan, General Manager Shell Retail Benelux & France. ‘Daarom zorgen we ervoor dat onze producten en diensten steeds zo goed mogelijk aansluiten op de wensen van onze gasten. Met het aanbieden van snellaaddiensten zetten we hierin een volgende stap.’

Shell wil een actieve rol spelen in de transitie van het Nederlandse energiesysteem en onderzoekt daartoe de mogelijkheden voor nieuwe activiteiten. De ontwikkeling van een netwerk van snelladers voor de momenteel meer dan 15.000 volledig elektrische auto’s op de Nederlandse weg vormt hierin een nieuwe stap.

De mogelijkheid om elektrisch te laden komt naast Shell’s bestaande aanbod van kwalitatief hoogwaardige brandstoffen en andere producten of diensten zoals vers belegde broodjes, goede koffie, frisse sanitaire voorzieningen en gratis Wi-Fi.

Volledig elektrisch aangedreven auto’s zullen naar verwachting de komende jaren in aantal toenemen en samen met onder meer waterstofauto’s een groter deel van de transportmix worden. Ook traditionele brandstoffen zullen nog decennialang een belangrijke rol blijven spelen.

De tien stations, die we gaan voorzien van snelladers, bevinden zich in de regio Amsterdam-Den Haag-Rotterdam-Utrecht.

Shell Mediacontacten

Telefoon: 070 377 8750
Email: media-nl@shell.com