Shell Waterbottles Dorian

Shell heeft een herbruikbare waterfles ontwikkeld. De buitenkant van deze fles is gemaakt van gerecycled plastic. Bij aankoop van elke fles worden er drie belangrijke zaken gesteund: minder afval, minder plastic en minder armoede.

Samen met The Plastic Bank wordt er per verkochte waterfles tot twee kilogram aan plastic afval opgeruimd in Haïti, wat niet meer in de oceaan terecht kan komen. De consument gebruikt minder wegwerp-plastic door (her)gebruik van de fles. The Plastic Bank zorgt voor werkgelegenheid in arme gebieden, want het verzamelde plastic kan ingewisseld worden tegen cash of grondstoffen en wordt zo voor mensen in armoede een bron van inkomsten. De ambitie van de samenwerking is om uiteindelijk 1.000.000 kilogram aan plastic afval op te ruimen in 2017.

Dorian van Rijsselberghe, tweevoudig Olympisch goudenmedaillewinnaar windsurfen, is in mei 2017 naar Haïti afgereisd om te zien welke impact The Plastic Bank heeft in dat land. Hier is een korte documentaire over gemaakt, te zien op: https://www.youtube.com/watch?v=RI5lmb3hygQ

“Haïti is een prachtig land, maar de hoeveelheid plastic afval wat er ligt is gigantisch”, zegt Van Rijsselberghe. “Het is fantastisch dat Shell The Plastic Bank steunt, omdat de mensen die plastic verzamelen in Haïti eraan kunnen verdienen, wat hun levens duidelijk verbetert.”

De waterfles is speciaal ontworpen voor gebruik in de auto en past in iedere bekerhouder. De fles is met één hand te openen dankzij de slimme kliksluiting. Hierdoor wordt drinken zonder te morsen makkelijker en zwerven er geen losse dopjes in de auto. De fles is gemakkelijk te vullen en te reinigen door de handige, wijde vulopening. De fles houdt warme drankjes (tot 70°C) langer warm en water of andere dranken langer koud, door de geïsoleerde wand.

Shell Mediacontacten

Telefoon: 070 377 8750

Email: media-nl@shell.com