Zonnepark Shell Moerdijk maakt energietransitie tastbaar

06 dec. 2018

Op Shell Moerdijk gaat één van Nederlands grootste zonneparken begin 2019 stroom leveren aan het chemiecomplex. In slechts 35 dagen tijd werden 76.000 zonnepanelen geïnstalleerd. “Dit is een zichtbare en concrete stap voor Shell Moerdijks energietransitie,” zegt Richard Zwinkels, General Manager van Shell Moerdijk.

Reactie Shell op berichtgeving in Trouw

29 nov. 2018

“Ik vind het belangrijk om heel duidelijk te zijn: Shell volgt de belastingregels die voor alle bedrijven in Nederland gelden,” zegt Marjan van Loon, President-Directeur van Shell Nederland. “En de Belastingdienst weet precies wat wij doen. Daar hoort het gesprek over onze belastingaangifte ook thuis, niet in de krant. Shell wil zo transparant mogelijk zijn, maar we laten ons niet dwingen op basis van anonieme bronnen vertrouwelijke informatie op straat te gooien.”

Recordaantal bezoekers op Generation Discover festival

21 okt. 2018

Ruim 35.000 bezoekers gingen de afgelopen vijf dagen op ontdekkingsreis in de wereld van wetenschap en technologie op het Haagse Malieveld. Het Generation Discover festival, georganiseerd door initiatiefnemer Shell en twintig aangesloten partners, stond dit jaar in het teken van de internationale duurzaamheidsdoelstellingen en was grootser opgezet dan ooit. Met een recordaantal aanwezigen genoot het jaarlijkse evenement veel belangstelling. Vanaf volgend jaar zal het interactieve festival iedere keer in een andere stad plaatsvinden, om nog meer ontdekkers van de toekomst te inspireren.

Jonge talenten pakken kansen tijdens wereldtop One Young World

19 okt. 2018

1.800 ambitieuze jongeren uit 190 landen zijn op dit moment samen in Den Haag om ideeën uit te wisselen over wat er gedaan kan worden aan wereldthema’s als duurzaamheid, klimaatverandering en sociale ongelijkheid. Shell biedt twintig veelbelovende jongeren de mogelijkheid om de conferentie bij te wonen met een speciaal ontwikkeld Scholarship Programme. Na afloop van de summit blijft Shell hen steunen bij het verwerkelijken van hun ambities.

Asperitas wins New Energy Challenge with integrated liquid immersion cooling technique for datacentres

19 okt. 2018

The New Energy Challenge 2018 has been won by Asperitas from the Netherlands with their unique liquid-cooling solution for datacentres, called Immersed Computing®. The jury praised the product for its energy reduction and energy reuse in the fast-growing datacentre market. Asperitas won a €100,000 grant from Shell Ventures.

Duizenden kinderen ontdekken wetenschap en technologie tijdens Generation Discover festival

17 okt. 2018

Tijdens het vijfdaagse evenement dat vandaag is begonnen, komen jongeren van 8 tot 14 jaar op een speelse en interactieve manier in aanraking met wetenschap en technologie. Naar verwachting zullen meer dan 30.000 bezoekers op het Malieveld in Den Haag ervaren hoe je met wetenschap en technologie tot innovatieve oplossingen kunt komen die bijdragen aan een duurzamere samenleving.

Nieuwe SDA-fabriek op Shell Pernis verhoogt productie van schonere brandstoffen

08 okt. 2018

Shell Pernis heeft de nieuwe solvent deasfaltering (SDA)-unit veilig in gebruik genomen.

Shell wil Nederlandse aardwarmte ontwikkelen

01 okt. 2018

Shell vraagt vergunning aan om te zoeken naar aardwarmte in regio Rotterdam

16.000 Rotterdamse huishoudens ontvangen restwarmte uit Shell’s raffinaderij in Pernis

25 sep. 2018

Vandaag is in de Rotterdamse wijk Katendrecht het officiële startschot gegeven voor het Pernis Restwarmte Initiatief.

Nederlands talent naar wereldtop voor jongeren met Shell Scholarship Programme

10 sep. 2018

Jonge leiders met passie voor duurzame ontwikkelingsdoelstellingen zijn geselecteerd voor deelname aan de One Young World summit in Den Haag.

Honderden nieuwe banen bij Shell New Energies in Nederland

10 sep. 2018

Shell van plan meer dan $200 miljoen te investeren in nieuwe Shell-campus in Den Haag.

Schonere lucht op bouwterreinen Rotterdamsebaan

07 sep. 2018

Onderzoekscombinatie TNO SGS heeft vastgesteld dat het gebruik van Shell GTL Fuel als brandstof voor de bouwmachines op het infraproject Rotterdamsebaan zorgt voor 46% minder uitstoot van fijnstof door deze machines.

Shell bouwt mee aan netwerk van waterstofstations in Nederland

21 aug. 2018

Shell maakt een begin met de aanleg van een netwerk van waterstoftankstations in Nederland. Het gaat in eerste instantie om vier Shell-stations: twee in de regio Amsterdam, één in Den Haag en één in Pesse (Drenthe). Het is de bedoeling dat er uiterlijk begin 2020 waterstof op deze stations verkrijgbaar is.

‘Partner in Science’ Van Gogh Museum; alle late schilderijen van Van Gogh zijn onderzocht

10 aug. 2018

Shell is sinds 2000 ‘Partner in Science’ van het Van Gogh Museum. In de afgelopen achttien jaar heeft een multidisciplinair team onderzoek verricht naar zowel de kunsthistorische als de materiaal-technische aspecten van de schilderijen van Vincent van Gogh (1853-1890).

Nederlands studententeam behaalt podiumplek en wint Design Award tijdens Shell Eco-marathon

08 jul. 2018

Het Eco-Runner Team Delft van Technische Universiteit (TU) Delft heeft met hun zelfontwikkelde voertuig tijdens Shell Eco-marathon in Londen de derde plek weten te bemachtigen in de categorie Prototype.

29.000 basisschoolleerlingen uit heel Nederland bedenken creatieve oplossingen voor mondiale uitdagingen

03 jul. 2018

De 15 regiowinnaars van de Generation Discover bright ideas challenge zijn bekend

Borssele III/IV van Blauwwind consortium bereikt Financial Close

28 jun. 2018

Het Blauwwind consortium heeft vandaag aangekondigd dat de financiering van de Borssele III/IV windparken in de Noordzee rond is.

Update - Reactie Shell op berichtgeving over dividendbelasting en belastingafspraken

18 jun. 2018

Was de berichtgeving in Trouw afgelopen zaterdag tendentieus, vandaag legt de krant een uitspraak van Marjan van Loon (president-directeur Shell Nederland) verkeerd uit.

Nederland met 11 teams naar Shell Eco-marathon in Londen

07 jun. 2018

Nederland is met elf teams vertegenwoordigd tijdens de 33ste editie van Shell Eco-marathon Europa. Van 5 tot en met 8 juli gaan in Londen 174 teams uit 24 landen de uitdaging aan om met hun zelfontwikkelde, energiezuinige voertuigen zo efficiënt mogelijk te rijden.

Shell nieuwe sponsor Circuit Zandvoort

06 jun. 2018

Shell sluit een driejarige sponsorovereenkomst met Circuit Zandvoort. Naast baansponsoring gaat Shell het tankstation op het circuit uitbaten. Shell compenseert de CO2-uitstoot van de aldaar verkochte brandstof volledig.

Reactie op brief Milieudefensie

28 mei 2018

Reactie Shell op brief van 4 april 2018 aan de Chief Executive Officer van Royal Dutch Shell plc.

 

Open brief aan de gemeente Den Haag

17 mei 2018

Open brief van Marjan van Loon President-Directeur Shell Nederland aan Edith Schippers formateur Den Haag.

Shell wil leidende positie in energietransitie innemen; resolutie Follow This is onnodig

16 apr. 2018

De Board of Directors van Royal Dutch Shell plc is van mening dat de resolutie van Follow This (resolutie 19) niet in het belang is van Shell en haar aandeelhouders. De leden van de Board bevelen unaniem aan om tegen te stemmen.

Wereldprimeur: Mood Detection aan de pomp

29 mrt. 2018

Shell start als eerste bedrijf ter wereld met Mood Detection technologie aan de pomp. Terwijl de klant de auto voltankt, wordt door speciale software het humeur gedetecteerd en een barista koffie gekozen.  

Wereld Waterdag bij Wetsus en Generation Discover

22 mrt. 2018

Bovenbouwleerlingen laten zich inspireren door wetenschap en technologie

‘Non solus: nieuwe energie voor Nederland (en de wereld)’

19 mrt. 2018

Ben van Beurden, Chief Executive Officer (CEO), Royal Dutch Shell plc gaf maandagavond 19 maart 2018 de eerste Economie-lezing van Elsevier Weekblad.

Herontdekking schilderij Jan Steen

12 feb. 2018

Onderzoek van Shell draagt bij aan herontdekking schilderij De bespotting van Simson

Shell Nederland staat achter NAM en Groningen

30 jan. 2018

Shell Nederland is geschrokken van de berichtgeving over de intrekking van de zogenoemde 403-verklaring. Wij snappen dat dit tot zorgen heeft geleid bij de mensen in Groningen. Het is altijd onze intentie geweest dat alle schade als gevolg van aardbevingen wordt vergoed.

Reactie Shell Nederland inzake berichtgeving over 403-verklaring

27 jan. 2018

Shell Nederland kan zich niet vinden in de teneur van de berichtgeving over de zogenoemde 403-verklaring. Als aandeelhouder nemen wij de problemen in Groningen serieus en werken mee aan een oplossing.

Shell ontwikkelt zonne-energiepark in Moerdijk

10 jan. 2018

Het doel is om ruim 50.000 zonnepanelen te plaatsen met een piekvermogen van ongeveer 20 MW hernieuwbare energie.

Partners Group treedt toe tot Borssele III/IV consortium

08 jan. 2018

Partners Group, heeft een overeenkomst getekend om namens haar cliënten als investeerder toe te treden tot het Borssele III/IV offshore wind consortium (“Blauwwind”).

Zie ook

Venster

Venster is het Nederlandstalige kwartaalmagazine van Shell Nederland. Met gesprekken met senior leaders, wetenschappers en beleidsexperts binnen en buiten Shell, en diepteverhalen.

Shell Nieuwsbrief

Het laatste nieuws van Shell in uw mailbox of op uw mobiel. Altijd, overal op de hoogte.