Uitbreiding consortium Missie H2

Al jaren is het merk Toyota een van de voorlopers op het gebied van waterstofmobiliteit. Het voelt dan ook als een logische stap voor importeur Louwman & Parqui met hun merk Toyota aan te sluiten bij Missie H2. De aansluiting zorgt voor een nog stevigere samenwerking op het gebied van de waterstofketen in Nederland en het belang ervan in de energietransitie. Naast Gasunie, Shell Nederland, Stedin Groep, Remeha, Groningen Seaports en Port of Amsterdam is het de zevende grote partner die zich verenigt.

Verlenging partnership NOC*NSF

De sponsorovereenkomst tussen Missie H2 en NOC*NSF op het domein TeamNL wordt met tenminste een jaar verlengd tot en met de Olympische en Paralympische Spelen van Tokyo in 2021. Dit is geen vanzelfsprekendheid in relatie tot de huidige economische situatie, maar de juiste stap in het ondersteunen van TeamNL en haar sporters in deze tijd. Zeker wanneer enkele sporters als ambassadeur het gezicht worden van de aankomende campagne.

Daarnaast zijn de concrete waterstoftoepassingen tijdens de Japanse Spelen van dusdanige relevantie dat de samenwerking helpt bij de energietransitie naar Nederland Waterstofland. Onder meer het Olympisch Dorp en het vervoer in Tokyo draaien op waterstof. Door dit uit te lichten en de voorbeelden uit eigen land te laten zien mikt het consortium op een hogere bekendheid en acceptatie onder het grotere Nederlands publiek.

Subpartnerships en ambassadeurs

Binnen het partnership met NOC*NSF en TeamNL is gekozen om via een selectie van sportbonden en watersporters extra kracht bij te zetten aan de centrale campagne over de mogelijkheden van waterstof. Er wordt nauw samengewerkt met de KNZB, KNRB en het Watersportverbond. Dit zijn vanzelfsprekend bonden die de kracht van water als geen ander kennen en met iedere partij zijn we voornemens passende waterstofactiviteiten te ontplooien om onze boodschap van Nederland Waterstofland kracht bij te zetten.

Dit doen we met een geweldige opstelling van, in sommige gevallen meervoudig, Olympisch, Paralympisch, Wereld-, Europees en Nederlands Kampioenen: Kiran Badloe, Marit Bouwmeester, Liesette Bruinsma, Ferry Weertman en Ilse Paulis & Marieke Keijser.

Over Missie H2

Een consortium van 7 bedrijven (Gasunie, Groningen Seaports, Toyota, Port of Amsterdam, Remeha, Shell Nederland en Stedin Groep) ziet in waterstof een belangrijke en duurzame energiedrager voor de (nabije) toekomst. Het doel van de missie is om de bekendheid met de duurzame mogelijkheden van waterstof onder het Nederlandse publiek te vergroten en een brede beweging op gang te brengen ten behoeve van de energietransitie.

Meer Shell

Waterstof

Waterstof speelt een sleutelrol bij het slagen van de Nederlandse energietransitie. En dan bij voorkeur groene waterstof, gemaakt met stroom uit wind of zon en zonder uitstoot van CO2

Energie en innovatie

Moderne vormen van energie, zoals windenergie en zonne-energie, liggen steeds meer binnen handbereik. Bij Shell gebruiken wij menselijke vindingrijkheid, innovatie en technologie om onze klanten deze energie aan te bieden, terwijl wij er tegelijkertijd naar streven om onze invloed op het milieu te beperken.

Nieuws

Lees ons laatste nieuws, download onze jaarverslagen en zie hoe u contact kunt opnemen met de persvoorlichters van Shell in Nederland.