Onlangs hebben we ons beleid op het gebied van partnerschappen herzien.  De nadruk ligt nu op partners en projecten die focussen op de energietransitie en daarbij wetenschap, techniekonderwijs en duurzaam ondernemerschap steunen. Zo werken we samen met diverse wetenschapsmusea en science centres in Nederland, denk daarbij aan Rijksmuseum Boerhaave in Leiden en Nemo in Amsterdam. Ook zijn we een samenwerking aangegaan met Staatsbosheer voor het planten van 5 miljoen bomen in 12 jaar, hebben we ons aangesloten bij Missie H2 als partner van Team NL voor de Olympische Spelen in Tokio en zijn we betrokken bij projecten die gelijke kansen bieden voor kwetsbare groepen. Lees hier meer over onze partnerschappen en projecten. 

Meer Shell

EBN en Shell treden toe tot aardwarmteproject Leeuwarden

Energie Beheer Nederland (EBN) en Shell treden toe tot het consortium Warmte van Leeuwarden om het bestaande aardwarmteproject in Leeuwarden verder te helpen realiseren. Het project zal een belangrijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van de warmtevraag van Leeuwarden. 

CO2-afvang in Nederland een stap dichterbij

Het afvangen van CO2 bij industrieën om het vervolgens te gebruiken of ondergronds op te slaan is één van de maatregelen om die klimaatdoelstellingen daadwerkelijk te halen. 

Shell gebruikt plastic afval om chemicaliën te produceren

Shell heeft met succes hoogwaardige chemicaliën geproduceerd met behulp van een vloeibare grondstof gemaakt van plastic afval. De techniek, die pyrolyse wordt genoemd, wordt beschouwd als een doorbraak voor moeilijk te recyclen kunststoffen