Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland: “Dit helpt ons om meer LNG naar Europa te brengen en zo bij te dragen aan diversificatie van de Europese energievoorziening en aan de energiezekerheid.”

Het vloeibare aardgas wordt via twee nieuwe drijvende installaties in de Eemshaven aangesloten op het gasnetwerk. De terminal heeft een capaciteit van 8 miljard kubieke meter (bcm) aardgas. Dat staat gelijk aan ongeveer een vijfde van het jaarlijkse totale aardgasverbruik in Nederland.

Shell is al betrokken bij LNG-import via Gate, tot dit jaar de enige LNG-terminal van Nederland. De importcapaciteit voor LNG groeit aanzienlijk met de ingebruikname van de Eemshaven terminal.

EemsEnergy Terminal B.V. (EemsEnergyTerminal) is een 100% dochteronderneming van N.V. Nederlandse Gasunies dochteronderneming Gasunie LNG Holding B.V.

Meer informatie over de terminal staat hier: https://www.eemsenergyterminal.nl/en

Meer Shell

Nieuws

Lees ons laatste nieuws, download onze jaarverslagen en zie hoe u contact kunt opnemen met de persvoorlichters van Shell in Nederland.

Shell LNG en Shell BioLNG

Lees meer over Shell LNG, een van aardgas afgeleide vloeibare brandstof als alternatief voor brandstoffen zoals gecomprimeerd aardgas (CNG), LPG en diesel. Ontdek ook Shell BioLNG, geproduceerd uit organisch restafval.

De nieuwe energiekaart

Shell is groot in olie en gas. Maar op steeds meer plekken in Nederland werken we aan schonere energie. Benieuwd wat Shell in uw buurt of regio doet? Bekijk onze stapjes én stappen in de Nederlandse energietransitie.